Malin Berghagens nya besked efter pappa Lasse Berghagens död

Malin Berghagens nya besked efter pappa Lasses tragiska död – beslutet i sorgen

Hennes älskade pappa Lasse Berghagen gick bort i torsdags, han blev 78 år gammal. Redan samma kväll tackade Malin Berghagen det svenska folket för allt stöd hon och familjen fått.

Nu har hon kommit med en ny hälsning på sin blogg.

I torsdags nåddes hela Sveriges av den otroligt tråkiga nyheten att den folkkäre och älskade artisten, programledaren och skådespelaren Lasse Berghagen, 78, var död.

Hans karriär sträckte sig nästan över 60 år.

Läs mer: Kristin Kaspersens sorg efter Lasse Berghagens död – första gripande orden: ”Sjung med mamma”

Lars Berghagen, vår Larsan, har i dag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skrev familjen i ett mejl till TT efter att Lasse gått bort vid 11-tiden i torsdags.

Givetvis sörjs hans bortgång av vänner, familj och andra artistkollegor.

Malin Berghagen stöttar sin pappa Lasse när han och barnkören sjunger ”Teddybjörnen Fredriksson” i TV4:s ”Vilket liv!”. Foto: Pernilla Thelaus/TV4/Pressbild

Första orden samma kväll

Hans äldsta dottern Malin Berghagen, 57, vädrade redan under samma kväll sina första tankar efter det att hennes pappa lämnat jordelivet.

Det blev en väldigt vacker dag trots allt. Tack för all er kärlek och omtanke om oss. Orkar inte skriva mer än så just nu. Ska försöka sova… Men innerlig tack”, skrev hon på Instagram och visade även upp ett filmklipp på hur hon och familjen satt på Bistro Leoparden i Stockholm, där de fått låna ett källarrum.

Lite drygt ett dygn senare kom Malin med ett nytt besked. Hon använde sig då av sin blogg på sajten MåBra.com.

Vi behöver tid”, skriver hon i rubriken.

Tack för ert tålamod och er kärlek. Jag behöver lite tid för mig och med mig själv och familjen som ni säkert alla förstår. Är strax tillbaka här igen. Var rädd om er. Kram Malin”, skriver hon längre ner i inlägget.

Även systern Maria uttalar sig

Både hon och hennes syster Maria har kommit med ett första uttalande angående pappa Lasses död.

Tacksamheten till livet och människorna i hans närhet som han vårdade så ömt. Han visste mycket väl att det var en gåva som en dag inte skulle finnas. Glädje och sorg, skratt och gråt fanns alltid nära honom i en insiktsfull balans. Jag har försökt att bara ta in all kärlek nu. För jag vet att sen kommer dagar då det är tyst och sorg och saknad tar all plats”, skriver Maria och fortsätter:

Malin Berghagen och Lasse Berghagen
Malin Berghagen och Lasse Berghagen. Foto: TV4

Tack pappa för allt häng, alla jobb vi gjort, som pappa och morfar och framförallt för att jag ALLTID var älskad och respekterad i mina livsval. Jag tar hand om mamma nu tills ni möts igen. Din stora kärlek”, skriver hon om sin mamma, tillika Lasses fru, Eva.

Nu väljer alltså familjen att ta det lite lugnt för att ta tid för sig själva. Det låter klokt.

Ta hand om dig, Malin. Och ta hand om hela din familj. Ni behöver få sörja er fantastiska pappa i lugn och ro.

Stor kärlek till Lasses familj och nära vänner. Vi tänker på er i denna stund.