Malin Berghagens första ord efter pappa Lasses bortgång

Malin Berghagens första ord efter pappa Lasses bortgång – hälsningen från familjen: ”Innerligt tack”

Hennes pappa Lasse Berghagen, 78, gick ur tiden under torsdagen. Senare samma kväll tackade dottern Malin Berghagen för allt stöd i denna svåra tid.

Det blev en väldigt vacker dag trots allt. Tack för all er kärlek och omtanke om oss”, skriver hon på Instagram.

Under torsdagsförmiddagen somnade älskade Lasse Berghagen för den allra sista gången.

I september genomgick han en hjärtklaffsoperation som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån. Han hade då haft problem med sitt hjärta en längre tid.

Familjen Berghagen mejlade ut det tragiska beskedet till TT och kort därefter nåddes Sverige av den ledsamma nyheten att landets största och varmaste teddybjörn inte längre är vid liv.

Lasse Berghagen
Älskade Lasse Berghagen. 1945-2023. Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

Hyllningar från vännerna

Flera artistkollegor och nära vänner hyllade Lasse under gårdagen.

– Han var en väldigt fin människa. Han saknas och fattas mig något otroligt, säger Lasse Kronér.

– Jag hörde hans röst och förstod att det var jävligt illa. Men ändå blir det en chock och ett tungt slag, säger vännen Lasse Holmsom kände Berghagen i över 50 år.

– Folk kände att han var genuin, det går inte att bluffa det i 50 år, förklarar författaren Marcus Birro, som skrev Lasses självbiografi ”Hej livet!” för två år sedan.

På SVT rensades tablån under torsdagskvällen – för Lasses skull. En extrainsatt dokumentär, från 2020, trycktes in klockan 21.00. Filmen ”Lasse Berghagen – en blandning av sött och salt” skapades i samband med att artisten fyllde 75 år.

Malin Berghagen
Malin Berghagen. Foto: TV4

Malin Berghagens fina ord

Sent på natten mot fredag uttalade sig Lasses ena dotter, 57-åriga Malin Berghagen, för första gången om pappans bortgång. Det var via ett filmklipp på Instagram som hennes ord framfördes.

Det blev en väldigt vacker dag trots allt. Tack för all er kärlek och omtanke om oss. Orkar inte skriva mer än så just nu. Ska försöka sova… Men innerlig tack”, skriver hon.

Hon tackar även Bistro Leoparden, en restaurang i närheten av där Lasse och hans fru Eva bor, för att de fick vistas i ett eget rum i källaren.

Vad fint att du orkar skriva, Malin. Ta hand om dig och familjen nu. Din pappa var otroligt älskad och vi alla känner sorg nu när han är borta.