Malin Berghagens nya känslosamma ord – tunga tiden efter pappa Lasses död: ”Vad är det som händer?”

Foto: Instagram/mberghagen

Det har gått ett par dagar sedan den tragiska nyheten att älskade Lasse Berghagen lämnat jordelivet. Hans dotter Malin är just nu mitt i sorgeprocessen.

På sin blogg delar hon med sig av ett nytt inlägg med hennes tankar kring pappans bortgång.

Som pappa alltid sa: ”Det vill bli bra..”. För att just inte tappa tron på det goda”, skriver hon.

Det var i torsdags som den folkkäre och hyllade artisten, låtskrivaren och skådespelaren Lasse Berghagen bekräftades död efter att ha lidit av ett hjärtfel en längre tid.

Han blev 78 år gammal.

Läs mer: Barnbarnet Christophers nya hälsning till svenska folket – blinkningen till morfar Lasse: ”Tack alla”

Lars Berghagen, vår Larsan, har i dag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skrev familjen i ett mejl till TT strax efter att han somnade in vid 11-tiden på förmiddagen.

Allsång på Skansen, Lasse Berghagen. Foto: Fredrik Persson/TT

Lasse Berghagen lämnar efter sig sin fru Eva, 71, samt döttrarna Malin, 57, och Maria, 47.

Systrarnas uttalanden

Redan samma kväll skrev hans äldsta dotter Malin Berghagen – som han fick med Barbro ”Lill-Babs” Svensson – om den första smärtan.

Det blev en väldigt vacker dag trots allt. Tack för all er kärlek och omtanke om oss. Orkar inte skriva mer än så just nu. Ska försöka sova… Men innerlig tack”, skrev hon på Instagram under natten mot fredag.

Sedan dess har även Malins halvsyster Maria kommenterat sorgen öppet. Så har även Lasses barnbarn och svärsonen Olof gjort.

Är så jävla stolt över att ha en pappa som berört så många och ni bär oss alla med kärleken ni ger under denna förlust. Tack pappa för allt häng, alla jobb vi gjort, som pappa och morfar och framförallt för att jag ALLTID var älskad och respekterad i mina livsval. Jag tar hand om mamma nu tills ni möts igen. Din stora kärlek”, skrev Maria på Instagram under helgen.

”Mormor lärde oss…”

Malin Berghagen, känd som skådespelare, programledare, sångare, yoga-instruktör och radiopratare bland annat, är även en flitig bloggare på plattformen MåBra.com. Där delar hon ofta med sig av tankar och funderingar, eller längre redogörelser för hur hennes dagar i livet ser ut.

Under måndagen publicerade hon ett nytt inlägg. Hon var uppe i gryningstimmen och reflekterade över den senaste tidens tråkigheter, både pappa Lasses död, men även om världsläget i stort.

Malin och Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: TV4

Sitter med nyhetsappen Omni och det är lätt att tappa modet med allt detta våld i världen. Jag har sovit hos min älskade morbror Lasse och hans fru Carina i natt men än så länge är det bara jag som är vaken. Ett levande ljus brinner förstås för pappa men också för världen. Vad är det som händer… ?”, skriver hon.

Sedan delade hon med sig av en liten visdom från sin mormor, alltså ”Lill-Babs” mamma.

Mormor lärde oss att bästa sättet att kämpa för fred och frid är att bära hoppet om det inom sig och agera utifrån det ljuset. Och som pappa alltid sa: ”Det vill bli bra..”. För att just inte tappa tron på det goda. Viktigast i tider som är svåra. Att vara ett ljus bland alla andra ljus är enkelt. Alltså att tro på det goda när allt går bra är enkelt. Att vara ett ljus i mörkret är svårare men behövs desto mer”, skriver hon.

Det är så sant som det är sagt. Det är lätt att vara stark och harmonisk när allt går bra omkring sig. Det är när ens värld faller isär och de mörka krafterna riskerar att ta över som det tar emot att visa mod och beslutsamhet.

Fina Malin, ta hand om dig och familjen!

Exit mobile version