Måns Herngren skilde sig från Lena Philipsson för 23 år sedan – så lever han i dag efter skilsmässan

Foto: TT/PICA, Stig-Åke Jönsson / TT

Under 90-talet var regissören Måns Herngren och sångerskan Lena Philipsson ett av Sveriges mest omtalade kändispar – men deras äktenskap skulle fallera efter 8 år.

Och mycket har hänt i bådas liv sedan dess. Så lever Måns Herngren alla år efter skilsmässan från Lena.

Det var för nästan 30 år sedan som Måns Herngren och Lena Philipsson träffades – och det sa ”klick” direkt. De blev snabbt ett av landets mest omskrivna par, och när de gifte sig 1993, med ett storslaget bröllop, var medias uppmärksamhet enorm.

Samma år välkomnade de sitt första barn, sonen Noa, och fem år senare föddes deras dotter, Saga. Men 2001 kom chockbeskedet att deras äktenskap hade tagit slut, och familjen splittrades.

Måns Herngren stormiga kärleksliv

Trots att äktenskapet med Lena är det mest uppmärksammade, har Måns Herngren faktiskt varit gift hela fyra gånger.

Hans första äktenskap ägde rum redan innan han träffade Lena, när han 1988 gifte sig med journalisten Anna Herdenstam. Även det förhållandet blev kortvarigt.

Efter två uppbrott hoppades Måns på att ”tredje gången gillt” skulle gälla när han gifte sig med höjdhopparen Kajsa Bergqvist. Men inte heller det äktenskapet varade, och efter fyra år gick även det i kras.

Måns Herngren hittade kärleken i 20 år yngre Katalin

Men Måns tänkte inte ge upp på kärleken och ett lyckligt slut. 2013 förlovade han sig på nytt efter att ha inlett en relation med en 20 år yngre kvinna – Katalin Bachry.

Paret träffades för första gången 2008, när Måns regisserade filmen ”Allt flyter”. Katalin, som var aktiv inom en konstsimorganisation, arbetade då som rådgivare under inspelningen, enligt Aftonbladet.

Ett år efter deras förlovning gifte sig Måns och Katalin genom ett bröllop i Budapest. Tio år senare är Måns och Katalin fortfarande gifta – och har dessutom ett barn ihop, som föddes 2015.

Vad gäller hans arbete som regissör, har han haft ett finger med i spelet i flera av lillebror Felix Herngrens senaste framgångar. Bland annat serien den nyskapade versionen av ”Vuxna människa” och den omåttligt populära serien ”Vår tid är nu”.

Så är Måns Herngren och Lena Philipssons relation idag

Det har gått över två decennier sedan Måns och Lena Philipsson gick skilda vägar, men deras band är starkare än man kanske tror. I en intervju med podden ”Nemo möter en vän” 2022, beskrev Måns sina första känslor för Lena, och hur starka de var från första stund.

– Det var första gången jag kände: wow, det här är personen jag vill ha barn med. Jag hade aldrig haft den tanken innan, men det var tydligt från början att det här var människan jag ville bilda familj med, berättade han.

Trots att de inte längre lever tillsammans, ser Måns Lena fortfarande som en del av sin familj.

– Vi är skilda, men jag känner fortfarande att Lena är en del av min familj, och jag är en del av hennes. Vi är familj, trots att vi inte har levt tillsammans på 20 år, säger han.

Du är fantastisk, Måns Herngren!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version