Foto: TT

Lena Philipssons och Måns Herngrens dotter Saga har vuxit upp – dolda rollen bakom kulisserna

Lena Philipsson har gjort gemensam sak med dottern Saga Herngren.
Mor och dotter spelade in musikvideo tillsammans.

Artisten Lena Philipsson är just nu aktuell med nya singeln ”I december”.

Den folkkära artisten nästan lika känd för sitt sinne för humor som förmågan att göra omedelbara hitlåtar, och även för att hon tidigt i karriären sydde sina egna scenkläder.

Artikeln fortsätter under bilden.

Genom åren har hon sjungit in otaliga schlagerdoftande klassiker som ”Det gör ont”, ”Dansa i neon” och ”Kärleken är evig”. På senare år har hon också fått fina recensioner för albumet Maria Magdalena med bland andra singeln ”En stilla depression”.

Vid sidan av popkarriären har Lena Ph flera gånger också varit programledare. För snart tre år sen ledde hon den första deltävlingen av Melodifestivalen 2021 – och hyllades efteråt stort av tittarna.

Dessutom har Lena Ph tagit familjen till hjälp när det kommer till musikkarriären.

När den populära artisten släppte singeln ”Maria Magdalena” för några år sen kom det fram att det fanns ett kärt familjesamarbete bakom.

Det är nämligen hennes dotter Saga som ligger bakom filmandet till mammas musikvideon.

”ROLIG INFO: Saga min dotter har filmat, jag regisserat och så klippte vi den ihop, allt i Berlin där hon fortfarande bor. Roligt va!!!”, skriver artisten på Instagram.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Tillsammans med Måns Herngren fick Lena dottern Saga och sonen Noa. Under 1990-talet var Lena och Måns ett av Sveriges hetaste kändispar, innan de gick skilda vägar 2001.

Men relationen mellan dem har varit fortsatt bra.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20161219 Noa Herngren, Saga Herngren, Katalin Herngren Bachry och Måns Herngren anländer till galapremiären av filmen "Hundraettåringen som smet från notan och försvann" på Filmstaden Sergel i Stockholm 2016. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20161219 Noa Herngren, Saga Herngren, Katalin Herngren Bachry och Måns Herngren anländer till galapremiären av filmen ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” på Filmstaden Sergel i Stockholm 2016. Foto: Henrik Montgomery / TT

I tidigare intervjuer har Lena Ph berättat om deras nära relation.

När ”Det gör ont”-artisten skilde sig från Per Holknekt 2012, var Herngren en av de som stöttade henne.

På Facebook skrev Philipsson då om ex-maken:

”Jag har dock en x-man som finns här för mig. Pålitlig snäll omtänksam renhårig”, skrev Lena Ph, uppger Expressen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lena Philipsson och Måns Herngren 1995. Foto: Rolf Höjer/PICA/TT
Lena Philipsson och Måns Herngren 1995. Foto: Rolf Höjer/PICA/TT

Lena och Måns har även fortsatt att arbeta ihop även efter att kärleksrelationen tog slut. När Philipsson satte upp showen ”Jag är ingen älskling” på Cirkus i Stockholm för några år sedan, avslöjade artisten att Måns Herngren var inblandad bakom kulisserna.

– Tänk vad tiden går. Jag vet inte om ni såg att det var Måns, barnens pappa, som hade fått göra bildspelet till just den här låten. Det tyckte jag kändes extra fint. Att det fick vara en familjeangelägenhet, att mamma sjunger och pappa gör foton. Så har vi det i vår familj, sa Lena då, enligt Svensk damtidning.

Vad kul att ni arbetar tillsammans! Stort lycka till framöver!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev