Mardrömsbeskedet för Malin Berghagen: Vräks från mamma Lill-Babs lägenhet efter hennes död

Foto: Bertil Ericson / TT / Instagram

Nu är det klart att Lill-Babs döttrar vräks från hennes hyreslägenhet på Östermalm i Stockholm.

Enligt tidningen Hem & Hyra måste familjen nu lämna våningen på Östermalm som var den bortgångna stjärnans hem i många år.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort i april förra året efter. Dödsorsaken var cancer kombinerat med hjärtsvikt. Hon blev 80 år gammal.

Eftersom Lill-Babs inte skrev över lägenheten på något av sina barn innan hon dog, så har hyresvärden FPK, försäkringsbranschens Pensionskassa, nu valt att vräka familjen, skriver Hem och Hyra.

Detta trots att familjen vill behålla Lill-Babs lägenhet.

Det är Malin Berghagen som vill ta över kontraktet. Hon ska ha bott i sin mammas våning på Östermalm med sin son sedan hösten 2017, då de lämnade Mallorca där de bott i fem år.

Inlägg från Malin Berghagens Instagram.

Det ska också finnas uppgifter om att ett annat barnbarn bott i lägenheten sedan 2012 med sin flickvän.

Enligt Hem och Hyra betvivlar FPK de uppgifter som de fått från dödsboet angående lägenheten, därför har de sagt upp kontraktet.

Saken ska prövas i Hyresnämnden.

LÄS MER: Malin Berghagens ilska – 19 månader efter Lill-Babs bortgång: ”Mammas vilja är värd att kämpa för”

– FPK har fått flera berättelser om vem som bott i lägenheten och som därmed vill överta kontraktet, skriver värdens ombud till hyresnämnden, enligt Hem och Hyra.

Ett ombud från FPK skriver till Hyresnämnden att värden brukar vara tillmötesgående med önskemål om att ta över kontrakt från släktingar – men att det måste ske på rätt sätt.

”FPK är noga med att följa de regler som finns på hyresmarknaden”, skriver ombudet till hyresnämnden, rapporterar Hem och Hyra.

Vad tycker du om att Lill-Babs familj vräks från hennes lägenhet? Lämna gärna en kommentar.

Exit mobile version