Marie Serneholts ärliga besked om tvillingarna – efter uppmärksammade förändringen

.

Artisten och tv-profilen Marie Serneholt blev äntligen mamma till sina två små tvillingpojkar. Det var i mitten av september i fjol som Marie och pojkvännen Fredric Palmqvist de fick glädjen i att välkomna nya familjemedlemmar till världen, och allt vad det innebär.

Då berättade Serneholt också om den första tiden som nybliven mamma efter förlossningen i en intervju med tidningen Mama – och om hur det var att få komma hem igen.

– Direkt efter förlossningen mådde jag nog oförskämt bra. Jag var helt rusig av hela upplevelsen. Helt plötsligt satt jag med mina två barn i famnen. Förlossningen hade gått bra, pojkarna mådde bra, jag mådde bra. Det var lycka och lättnad på samma gång, sa Marie då till Mama.

Det var i slutet av 2017 som Marie och Fredric för första gången berättade för världen om sin kärlek till varandra – och i september året därpå kom alltså deras två pojkar till världen.

Serneholt brukar ofta berätta om livet som mamma och dela med sig av sina erfarenheter på sin blogg. Detta har fått stor uppskattning av läsarna som brukar kommentera på hennes inlägg. Hon beskriver livet som mamma till pojkarna, som heter Philip och Nicholas, och det går både upp och ner precis som livet i stort.

Nyligen berättade Marie på sin blogg om ett glädjebesked – pojkarna har nu kommit i det så kallade femte utvecklingssprånget, vilket i stort sett alla bebisar gör. Philip och Nicholas har snart blivit ett halvår gamla, och Marie beskriver vardagen numer såhär:

”Jo, tack. De senaste dagarna har de varit väldigt gnälliga, ledsna och missnöjda. Sovit mindre har de gjort också.” skriver Marie på sin Mama-blogg.

Och fortsätter:

”Vanligtvis äter de sitt första mål vid 07-tiden på morgnarna (även om jag varit uppe under natten för att sätta in nappen eller liknande), men imorse skulle de äta vid 05:30- Fullt normal tid för de flesta med barn, men för våra är det en annorlunda tid iaf.”

Hon förklarar också att det kan vara svårt att trösta grabbarna och att de blivit ledsna och missnöjda på sistone.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Serneholt (@marieserneholt)

”Och jisses vad de börjat störa varandra. Gråter en, så börjar den andra gråta. Sover de och den ena vaknar så kan man ge sig tusan på att den väcker den andra. Man får bita sig i tungan ibland för att inte låta frustrationen ta över.”, skriver Marie.

Men hon tillägger också:

”Det är TUR att de är så VANSINNIGT gulliga när de är på bra humör haha!”

Vi förstår din situation helt och hållet Marie, och hoppas att allt går bra med tvillingarna även framöver.

Dela om du också vill önska Marie, Fredric och tvillingarna all lycka i det nya, spännande familjelivet!