Markoolios nya kärleksbesked – det vägrar han att göra för en relation: ”Jag blir galen”

Det var flera år sedan Marko ”Markoolio” Lehtosalo var i ett förhållande. Nu ger han ett nytt kärleksbesked i Youtube-serien ”Mona möter”. Där berättar artisten om sitt dejtingliv.

– Det här har också tagit 50 år för mig att förstå hur jag funkar, jag är som ett tomtebloss. När jag börjar dejta blir jag galen, jag blir påtänd av adrenalin, säger han.

Han slog igenom med buller och bång i slutet av 90-talet. Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 49, fick stora hitar med låtarna ”Sommar och sol”, ”Vi drar till fjällen” och ”Åka pendeltåg”innan han även började göra tv.

På senare år har han och hans mamma Irma Lehtosalo röjt stora framgångar med sin realityserie ”Irma & Marko” där de syns renovera hennes hus i Nacka. De leder även ”Smartare än en femteklassare” ihop.

Läs mer: Här är Markoolios sanslösa pengaregn efter alla år – så mycket kan stjärnan ta ut i lön

Marko var under åren 2014-2020 gift med Jessica Westergård. De har tre barn ihop. Sedan skilsmässan för tre år sedan har artisten levt som singel.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo
Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Foto: TV4

Markos ord om att dejta

I Youtube-serien ”Mona möter” intervjuas han bland annat om sitt befintliga kärleksliv.

Eller ja… han berättar att han är singel och inte dejtar speciellt mycket. Han har en Tinder-profil, men säger att han inte är ute efter ett förhållande.

– Det här har också tagit 50 år för mig att förstå hur jag funkar, jag är som ett tomtebloss. När jag börjar dejta blir jag galen, jag blir påtänd av adrenalin. Det är därför jag undviker att bli kär, för jag vet hur jag funkar, det blir tunnelseende. Väldigt, väldigt intensiv! Extremt intensiv. Mina vänner kan fråga: ”Var fan har du tagit vägen?”, berättar han.

Liknelsen med tomteblosset bygger på att han lika fort slocknar igen.

– Sedan dippar det, tomteblosset slocknar. Men det här vet jag om, så jag försöker förklara hur jag är om jag nu ska gå på en dejt. I den fasen jag befinner mig i just nu så är jag inte ute efter ett förhållande, men skulle jag träffa någon skulle jag kunna tänka mig att bli särbo, säger han.

Det vägrar Markoolio att göra

Anledningen till att han inte vill träffa någon nu och ingå ett förhållande är att han trivs så bra med sig själv. Han vägrar ge upp den egentid han har just nu.

– För jag tror att jag är för stor egoist och bara tänker på vad jag vill göra när jag är hemma och är själv. Jag behöver den tiden tror jag, och det är rätt skönt. I min Tinder-profil står det:”Är här för skojs skull, söker inte förhållande. Är jag tydlig nog?”, säger han.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Foto: TV4

Ta hand om dig, Marko. Njut av singellivet och tänk bara på dig ett tag. Kärleken kommer om den kommer.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev