Mikael Tornving bryter tystnaden – nya beskedet om stora kärleken: ”Jag och min…”

Han är aktuell som programledare i två av höstens största tv-satsningar. Men privatlivet är någonting som Mikael Tornving inte är så förtjust att prata om.

Sedan skilsmässan från frun Gunilla 2016 har det varit locket på när det kommer till uttalanden om hans kärleksliv.

Fram till nu, då han bekräftar för Allas att han har en ny relation.

Han har varit med i kända komedishower såsom Parlamentet, Playa del Sol och Partaj. Många känner även igen honom som karaktären Patrik Agrell i hela 17 filmer om polisen Johan Falk.

Dessutom har Mikael Tornving, 62, tillsammans med radio- och tv-programledaren Gry Forssell visat att de båda har huvudet på skaft i Kanal 5:s frågesportprogram Alla mot alla, som leds av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Framför allt har Tornving på senare år synts som programledare för två stora Discovery-satsningar: Jeopardy och Kompani Svan.

Läs mer: Malin Berghagens nya besked om pappa Lasse – har vaknat upp på sjukhuset: ”Små framsteg”

Mikael Tornving leder Jeopardy på Kanal 5. Foto: Discovery

Mikael Tornving: ”Extra stolt”

Det sistnämnda är ett tävlingsprogram där tolv svenska kändisar får en militär grundutbildning och där deras fysiska och mentala styrka testas. Att Tornving, tillsammans med skidlegendaren Gunde Svan, leder programmet är kanske ingen överraskning.

Mikael Tornving är nämligen själv gammal reservofficer vid Jämtlands fältjägarregemente i Östersund. Han har tillhört Försvarsmaktens reservstyrka sedan 1998. Därför har han en liten extra kärlek till just det programmet.

– Jag faktiskt lite extra stolt är Kompani Svan, säger han i en intervju med Allas.

När det kommer till arbetet och karriären har Mikael Tornving inga problem att synas ute i offentligheten. Men när det kommer till familjelivet har han varit med förtegen genom åren.

Tillsammans med Gunilla Holmkvist (tidigare Tornving) har han två söner: Hugo, född 1998, och Harald, 2001. Mikael och Gunilla valde 2016 att gå skilda vägar efter 20 år tillsammans, varav 16 som gifta.

– Skilsmässan är ett gemensamt beslut. Vi är helt överens och är fortfarande utomordentligt goda vänner, sa han till Aftonbladet då.

Paret bodde även ihop i det gemensamma radhuset i Fisksätra utanför Stockholm under den sex månader långa betänketiden. Men nu bor Mikael Tornving där själv. Även yngsta sonen Harald är skriven på adressen.

Bekräftar nya relationen

Sedan 2016 har det varit tämligen tyst om huruvida Tornving har träffat någon ny. Nu kommer däremot en uppdatering om den folkkäre programledaren och komikerns kärleksliv. Det är i tidigare nämnda Allas-intervjun som han avslöjar att han har en relation med någon han tycker mycket om.

Mikael Tornving, 2020. Foto: Jessica Gow/TT

Han vill inte säga för mycket och inte avslöja något namn, men han berättar att det rör sig om ett särboförhållande. Någonting som passar honom.

Läs mer: Därför dricker inte Irma Lehtosalo alkohol – mörka orsaken bakom beslutet: ”Sett så mycket äcklig skit”

Han berättar för sajten att han och kärleken inte bor ihop, men att fredagarna ofta är någon form av dejtkväll.

– Ja, jag och min särbo kanske ses. Då blir det ett glas vin, jag lagar nått gott käk och vi tittar på en bra film. Ungefär så, säger han.

Som en liten bonus avslöjar han också vad det brukar bjudas på för filmsnacks hemma hos honom. Både Mikael själv och särbon verkar vara väldigt förtjusta i chips med crème fraiche och löjrom.

Vad roligt, Mikael! Kul att du delar med dig av de härliga nyheterna att du träffat kärleken igen.

Allt gott och lycka till med nya säsongerna av Jeopardy och Kompani Svan.