Nya bilderna på Sarah Dawn Finer får fansen att häpna – oigenkännlig efter ”förvandlingen”

En sångröst som kan förflytta berg – men också en humor som kan få en hel kontinent att skratta.
Nu har Sarah Dawn Finer gjort det igen.
Artisten, som i vinter ger sig ut på en stor julturné, får fansen på fall efter sin nya ”förvandling”.
Det hela sker på hennes födelsedag.

Sarah Dawn Finer är inte bara känd för sin sagolika röst som nästan kan förflytta berg.

Internationellt är hon också minst lika erkänd för sin humoristiska ådra.

Den har hon bland annat fått visa upp i samband med att Sverige arrangerade Eurovision Song Contest 2016. Då hon i sin roll som karaktären Lynda Woodruff rev ner skratt över hela kontinenten. Den frispråkiga EBU-talespersonen gjorde entré i Avicii arena för att svara på allas frågor.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Humorsketcherna som fick alla på fall

Redan i Melodifestivalen tidigare samma år hade Sarah gjort comeback i rollen som Lynda i en oförglömlig sketch där hon tolkade svenska kändisars porträtt på Arlanda på sitt eget, speciella vis.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

EBU-kvinnan dök första gången upp i Mellon 2012 och delade ut Sveriges poäng i Eurovision-finalen samma år.

En av många fans till Sarah Dawn Finers humoristiska rollfigur är Melodifestivalgeneralen Christer Björkman.

– Jag älskar ju Lynda Woodruff. Det är så himla kul att hon ska vara med igen och att hon vaknar till liv när det börjar bli Eurovision-dags, säger Björkman enligt SVT.

LÄS MER: GRATTIS: Sarah Dawn Finer fyller 42 år – därför älskar hon att åldras: ”Tänk va kul det ska bli”

Sarah Dawn Finers succéer i Melodifestivalen

Men det är förstås tack vare hennes otroliga röst som Sarah Dawn Finer slagit igenom ordentligt. Redan 2009 blev hennes ”Moving On” en stor hitlåt efter Mello-finalen. Bidraget, som skrevs av Fredrik Kempe och artisten själv, slutade sexa i tävlingen och blev en Svensktoppsfavorit.

Även två år tidigare tävlade stjärnan i Mellon, då med ”I Remember Love” som kom på fjärde plats i finalen.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Sedan dess har hennes karriär blomstrat. Sarah Dawn Finer sjöng bland annat på en stor officiell tillställning dagen före bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel 2010.

Då framförde hon ”Kärleksvisan” – och kungafamiljen såg mycket belåtna ut där de satt från första parkett när artisten tog ton för det då blivande brudparet.

LÄS MER: Sarah Dawn Finer hyllar Victoria och Daniels kärlek – resultatet lämnar inte ett öga torrt

Åker på julturné i vinter

I vinter är Sarah Dawn Finer högaktuell med en ny julshow. Tillsammans med ”Doobidoo”-aktuelle sångaren Samuel Ljungblahd och Bohuslän Big band åker stjärnan ut på ”The Soul of Christmas”-turné med start 1 december i Linköping och final i Umeå 15 december.

– Ni vill inte missa denna musikaliskt svängiga souliga och vackra Christmas cracker till julturné, skriver Sarah Dawn Finer på Instagram.

LÄS MER: Sarah Dawn Finer fick diagnosen som 39-åring – ärliga orden om kampen: ”Straffat mig själv så länge”

Dessutom har artisten just nu all anledning att fira.

På torsdagen fyller Sarah Dawn Finer nämligen år!

Och i samband med bemärkelsedagen har hon passat på att visa prov på sin humoristiska sida igen, när hon skojar till det med sina fans.

Artikeln fortsätter under bilden.

Stockholm 20210130 Sarah dawn Finer under galan "Don't Stop the Music" på Hamburger Börs i Stockholm. Kvällen arrangeras av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbats av pandemin Foto: Henrik Montgomery/TT
Stockholm 20210130 Sarah dawn Finer under galan ”Don’t Stop the Music” på Hamburger Börs i Stockholm. Kvällen arrangeras av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbats av pandemin Foto: Henrik Montgomery/TT

Det är på Instagram som stjärnan berättar om sin födelsedag. I ett skämtsamt videoklipp, där Sarah Dawn Finer uppträder under ett så kallat filter ser det ut som hon har åldrats ordentligt.

Filter i sociala medier låter användarna exempelvis ändra sitt utseende för att härma orealistiska skönhetsideal, eller på annat sätt göra så att man ser retuscherad ut på sina bilder.

Det är detta verktyg som artisten nu tar till.

– Godmorgon allihop, det är min födelsedag! Jag vill bara säga tack för att ni poängterar hur ni tycker jag ser ut. ”Bra för min ålder”, ”ung” och att ni tycker min hud är ”så vacker” och att jag tar hand om den. För jag känner mig inte så gammal. Jag känner mig inte alls som 42 eller någonting. Jag känner mig ung, stark och väldigt glad. Så tack, tack. Jag ska ha en underbar, hälsosam och ung födelsedag, säger Sarah med ett brett leende.

Hon berättar att bilderna är på skoj.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sarah Dawn Finers Instagram-video – med filter. Foto: Instagram @sdfinerofficial
Sarah Dawn Finers Instagram-video – med filter. Foto: Instagram @sdfinerofficial

– Tack för all födelsedagskärlek! 42 år gammal — och solen skiner. Och nej.. Jag har inga problem med att bli äldre. Jag ville bara ha lite filterkul, skriver Sarah Dawn Finer.

Inlägget har redan fått massor av kärlek och gratulationer i kommentarsfältet.

– Men wiihooo vi är ju lika unga!! Stort grattis på din dag vackra och härliga Sarah, skriver en användare i en kommentar till inlägget.

– Hahaha underbara du!!! Grattis grattis grattis, skriver en annan.

– Hjärtligt GRATTIS ! På din födelsedag, du är du vacker inifrån och ut, skriver en tredje.

– Sveriges roligaste kvinna, skriver en fjärde.

Här kan man se hela Sarah Dawn Finers videoklipp på hennes Instagram!

Slår ett slag för åldrandet: ”Inte rädd för att bli äldre”

Stjärnan har flera gånger passat på att slå ett slag för åldrandet – som hon omfamnar med glädje.

I ett tidigare inlägg på Instagram förklarar hon hur hon ser på saken.

– Trots att jag gjort mer än de flesta är förunnade under en livstid, så känns det som att jag bara har börjat. Som att 6-40 år var förrätten, öppningsakten, den riktiga skolan och allt som lagt grunden för fas två. Varmrätten. Huvudakten. Så, de nästa 20-30 åren, är kanske då jag skriver min bästa skiva, spelar min bästa roll, skapar – regisserar-producerar mina bästa projekt/tv/musik/podd/ etc…
Vem vet?, skriver Sarah och tillägger:

– Och framför allt, då jag gör bättre val. Utifrån mer kunskap. Som människa, som mamma, som dotter, som syster, som bonusmamma, som vän, som yrkesmänniska och som medmänniska. Så, nej, jag är inte rädd för att bli äldre. Jag välkomnar det. Ser fram emot det. Tänk va kul det ska bli. Att bli vuxen. Eller hmm .. äldre ungdom.

LÄS MER: Sarah Dawn Finers 2-årige son till sjukhus – folkkära artistens hjärtskärande ord: ”Kan inte tacka er nog”

Så kloka ord, Sarah! Du är fantastisk – både som artist och komiker!

Stort grattis på din födelsedag!