Paul McCartneys yngsta dotter Beatrice har växt upp – likheten med pappa är slående

Paul McCartney har fem barn – och hans roll som förälder har förändrats genom åren.

Sir Paul McCartney är en av de mest inflytelserika musikerna som någonsin vandrat på vår planet.

Den hyllade och prisade basisten och sångaren i The Beatles erövrade världen redan på 1960-talet och banade vägen för hela pop- och rockscenen som skulle följa i deras spår. Massor av artister och band ur olika genrer har inspirerats av det legendariska bandet från Liverpool.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sir Paul McCartney. Foto: Shutterstock
Sir Paul McCartney. Foto: Shutterstock

Tillsammans med John Lennon (1940-1980) skrev McCartney Beatles stora och djupt älskade låtskatt som sålts i över 600 miljoner skivor under åren. Tidningen Sunday Times har kallat duon för ”de bästa låtskrivarna sedan Beethoven” och det säger väl egentligen det mesta om deras självklara plats i historieböckerna.

De utgjorde Beatles tillsammans med gitarristen George Harrison (1943-2001) och trummisen Ringo Starr, och nyligen gavs bandets allra sista låt ut. ”Now and Then” har spelats in i etapper sedan Lennon först sjöng in demo-kassetten med piano runt 1977. Innan Harrisons bortgång gjorde de tre kvarvarande medlemmarna pålägg på låten under 1990-talet, men den ansågs inte bli tillräckligt bra för att släppas. Förrän i dag – när tekniken har hunnit längre.

Beatles sista låt gavs nyligen ut, och i klippet nedan berättar Paul och Ringo mer om hur låten kom till:

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Sir Paul är dessutom invald i Rock n’ Roll Hall of Fame två gånger: dels som medlem i Beatles men även som soloartist.

1970 splittrades Beatles och sen dess har McCartney framfört sina låtar som soloartist och i olika samarbeten med andra artister.

McCartney har en självklar plats i musikhistorien, och eftersom han nog får anses vara en av de mest kända britterna genom tiderna har också hans privatliv blivit vida känt för allmänheten. Han gifte sig med första hustrun Linda McCartney 1969 och tillsammans fick de fyra barn. Linda avled 1998, 56 år ung.

De fick barnen Heather, Mary, Stella och James McCartney. Dessutom har Paul dottern Beatrice, född 2003, tillsammans med sin tidigare fru Heather Mills. I dag lever McCartney med Nancy Shevell. Paret gifte sig 2011.

Dottern Beatrice är med sina 20 år klart yngst i McCartney-syskonskaran. Hon var bara tre år gammal när pappa Paul och mamma Heather Mills gick skilda vägar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Arkivfoto 9 oktober 2011: Paul McCartney och nuvarande hustrun Nancy Shevell tillsammans med  Beatrice, Pauls dotter från äktenskapet med ex-hustrun Heather Mills. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/TT
Arkivfoto 9 oktober 2011: Paul McCartney och nuvarande hustrun Nancy Shevell tillsammans med Beatrice, Pauls dotter från äktenskapet med ex-hustrun Heather Mills. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/TT

I en intervju med brittiska Telegraph år 2009 berättade Paul McCartney om sin roll som då småbarnspappa.

– Jag har ingen barnskötare. Jag gör alla vanliga saker själv. Jag tar henne till skolan, pratar med alla mammor, pratar med läraren och hämtar henne från skolan, sade han.

Beatrices mamma har kallat henne för hennes ”mirakelbarn”.

– Beatrice säger att hon till 99% är jag. Jag vet inte om det är bra. Jag tror att hon har det bästa av både [Paul och mig], vi är båda väldigt musikaliska. Jag lärde henne spela saxofon. Hon är en lysande poet så uppenbarligen har hon fått det från honom, men jag tror att hon har det bästa av oss båda, sade hennes mamma Heather Mills till The Guardian 2015.

Här nedan Beatrice:

Tidigare i år reflekterade Paul McCartney hur hans roll som förälder förändrats genom åren. Den i dag 81-årige stjärnan skrev följande på sin hemsida, enligt People:

– Jag har alltid bara försökt att ge mina barn lite vägledning om de verkar behöva det, men det var främst när de var yngre. Nu när de är äldre, så vägleder de mig!

Han fortsatte:

– De behöver inte så mycket vägledning nuförtiden, men om det någonsin skulle uppstå ett problem är jag väldigt glad över att vara mannen som de kommer till… Så det är till stor del grejen med att vara pappa. Man är bara där för att hjälpa till, och jag antar att jag har kul, vi har väldigt roligt. Nu är de äldre, vi kan till exempel ta en drink tillsammans! sade Paul, här nedan på bild med döttrarna Mary och Stella.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev