Paul McCartneys ende son visar upp sig vid pappas sida – hur James ser ut nu har väckt kritik

James McCartney är The Beatles-legenden Sir Pauls ende son.

Nyligen gjorde han ett sällsynt framträdande i offentligheten vid sin kände fars sida.

Detta i samband med en stor fotoutställning i London.

Efteråt har James drabbats av den hårda tonen som kan finnas i sociala medier – efter att bilder visat hur han ser ut i dag.

Den ende sonen till den internationella superstjärnan Paul McCartney och hustrun Linda McCartneyJames McCartney – undvek livsstilen som kommer med att vara barn till två kända personligheter. Han arbetade som servitör fram till 2000-talet då han plötsligt dök upp på scenen, som musiker.

Hans bonussyster Heather, 60, har också valt ett liv där hon höll låg profil, som krukmakare, medan storasystrarna Stella, 51, och Mary, 53, ivrigt följde den väg som deras far banade till berömmelse.

James tillbringade sina första tre år av sitt liv på att turné med Sir Paul och Lady Linda i deras grupp Wings. Han blev förstås starkt influerad av pop och rock-kulturen som introducerades för honom av hans musikaliska föräldrar.

”Det är svårt att leva upp till The Beatles. När Wings turnerade blev de sågade. Till och med pappa hade svårt att leva upp till The Beatles, säger James till Daily Mail.

”Jag var tvungen att tjäna min tid som musiker och vänta tills jag hade en bra mängd låtar och till en tid då både jag själv och min musik var redo. Jag vill inte bara sitta ner. Jag vill försörja mig själv.”

Artikeln fortsätter under bilden.

En ung James McCartney vid sina föräldrars sida, Paul och Linda. Foto: Steven Sands/AP/TT
En ung James McCartney vid sina föräldrars sida, Paul och Linda. Foto: Steven Sands/AP/TT

James McCartney – Pauls ende son

På 2000-talet spelade James trummor och gitarr på några av sin pappas solosläpp, som ”Flaming Pie” och ”Driving Rain”. Han spelade också gitarr åt sin mamma på låten ”The Light Comes from Within”, på det postumt släppta albumet ”Wide Prairie”.

När hans mamma dog 1998 erkände James att hans ”perfekta värld” förstördes.

”När jag var 17 skrev jag min första låt och sedan fick mamma diagnosen cancer. Hon dog när jag var 20 och det var då jag gick in i en väldigt mörk period, sa han.

Han fortsatte:

”Jag studerade konst, fotografi och engelska på college. Jag hade spenderat mycket tid hemma med mamma och pappa. Jag tog lite avsked från college för att jag inte var riktigt närvarande, men jag ångrade aldrig att jag tillbringade den tiden med henne.”

James fann tröst i droger och alkohol och tog avstånd från familjen. Hans förhållande till pappas nya fru, Heather Mills, som Paul var gift med från 2002 till 2008, var frostigt.

Artikeln fortsätter under bilden.

James McCartney. Arkivfoto: Shutterstock
James McCartney. Arkivfoto: Shutterstock

”Mitt förhållande till Heather var inte särskilt bra. Jag gillade henne inte. Men jag skulle inte vilja säga något negativt om henne eftersom hon är en bra mamma till Beatrice och det är det viktigaste”, sa James och pratade om sin lillasyster som Paul delar med Mills.

”Beatrice är bedårande. Hon är fantastisk, en riktig fröjd för hela familjen.”

James återupptog kontakten med familjen

2007, när hans prisbelönta pappa lades in på sjukhus och genomgick en ballongvidgning, återupptog James kontakten med sin familj.

”Pappa är bra nu men det fick mig att inse hur viktig han är för mig. Han led på sitt eget sätt [på grund av hans omskrivna separation från Mills, reds anm.]. Han var stressad. I efterhand önskar jag att jag hade varit mer stöttande,” sa James.

2011 gifte Paul sig med Nancy Shevell, om vilket James säger:

”Nancy är min nya mamma. Jag känner definitivt att hon är väldigt äkta.”

”Jag tog bort mig själv från min familj ett tag. Nu vill jag fördjupa min relation med dem. Jag älskar pappa så mycket. Jag är på en lycklig plats. Jag är inte hög, vilket är bra. Jag vill bara vara den bästa personen jag kan vara.”

James fick sakta fart på karriären som en ansedd musiker och släppte sin debutsingel ”Available Light” (2010) och sedan, tillsammans med sin pappa, som arbetade som medproducent, levererade James sitt första album, ”Me” 2013, följt av ” The Blackberry Train” 2016.

Även om han mestadels lever sitt privatliv utanför rampljuset, sa han till BBC år 2012 att han som barn siktade på att vara ”bättre än Beatles.”

Sir Paul McCartney. Arkivfoto: Shutterstock
Sir Paul McCartney. Arkivfoto: Shutterstock

”När jag kom upp till en viss ålder insåg jag att jag var något bättre än andra barn i skolan på gitarr, och var stolt och glad över det”, sa James (enligt Daily Mail).

”Då drömde jag om att bli bättre än The Beatles. Jag är inte säker på om jag kan göra det. Om något skulle jag älska att vara lika bra som The Beatles – men också det är ganska tufft.”

Han avslöjade till och med att han ville återuppliva Beatles med avkommorna till de fyra bandmedlemmarna, inklusive John Lennons son, Sean, sonen till George Harrison, Dhani, och Ringo Starrs två pojkar Zach och Jason Starkey.

Men för att undvika en medieexplosion över en eventuell framtida Beatles-återförening mellan sönerna, rapporterar NBC att James klargjorde att det bara var en tanke.

”Tja, det ser ut som att min BBC-intervju har fått en del uppmärksamhet! Ärligt talat så tänkte jag bara högt om att spela med Beatles familjemedlemmar, inget mer. Mitt band kommer att åka på turné i Storbritannien och USA under större delen av det här året, och showerna går jättebra! Jag är så tacksam…. Massa kärlek till er alla…!”

Nyligen dök James upp tillsammans med sin pappa och sina storasystrar vid den privata visningen av utställningen ”Paul McCartney 1963-64: Eyes of the Storm” på National Portrait Gallery i London.

Utställningen innehåller exklusiva fotografier tagna av Sir Paul från The Beatles tidiga dagar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Beatles-utställningen vid National Portrait Gallery i London håller öppet från 28 juni till 1 oktober 2023. Foto: AP Photo/Frank Augstein/TT
Beatles-utställningen vid National Portrait Gallery i London håller öppet från 28 juni till 1 oktober 2023. Foto: AP Photo/Frank Augstein/TT

James, som liknade sin berömda pappa, var snyggt uppklädd i en svart kostym med en vit skjorta vid det stjärnspäckade evenemanget.

Tuffa orden i sociala medier

Att kasta sig in i ett sådant publikt rampljus kan också innebära att man blir utsatt för olika typer av kommentarer i sociala medier. Där delade folk sina hårda åsikter om James, som är en tillfrisknad före detta missbrukare.

”De ser väldigt lika ut! Jag tror att det är så här Paul skulle ha sett ut (i sin storhetstid) om han var överviktig och inte tog hand om sig själv. Hans son måste börja ta hand om sig själv. Det verkar som om han äter för mycket, förmodligen en alkoholist. Och det ser inte ut som att hans hygien är på topp”, skrev någon i en kommentar på sociala medier.

James McCartney. Arkivfoto: Shutterstock
James McCartney. Arkivfoto: Shutterstock

Många reagerade på att tidningen Daily Mail skrev på Facebook att James är snygg:

”De har en annan standard om vad ”snygg” är… Oj!” skrev en användare i en läsarkommentar till inlägget.

”Jag tror inte att jag skulle säga att han var snygg. Han fick sin pappas ögon, men det är allt”, skrev en annan läsare hånfullt i en kommentar.

”Förlåt att jag säger det här, men hans son ser ut som sin far och hans far ser ut som sin son”, skrev en tredje.

Samtidigt red en del också ut till James försvar:

”Wow titta på alla kvinnor som nu utsätter den stackars killen för body shaming (kränks eller diskrimineras på grund av sitt fysiska utseende, reds anm.) på grund av hans utseende. Hade det var en kvinna skulle de vara i panik om det fanns några negativa kommentarer, lämna honom ifred, det är inget fel på honom … får förmodligen fler kvinnor än de flesta män här också lol”, skrev en annan läsare.

This time next week I'll be playing at BETA in Copenhagen, Denmark. Looking forward to seeing you all then xhttp://www.billetlugen.dk/musik/33549/james-mccartney-uk/

Posted by James McCartney on Wednesday, May 21, 2014

Folk kan verkligen vara elaka på sociala medier. Hjälp oss gärna att bidra till ett positivt nätklimat, skriv gärna en positiv kommentar till inlägget. Ha en fin dag och tack för att du valde att läsa denna artikel!