Foto: Jonas Ekströmer / TT & Instagram

Pernilla Månsson Colt fann kärleken på jobbet – blev tillsammans med kollegan

Pernilla Månsson Colt är en av SVT:s mest erfarna stjärnor.
Tv-programledaren har lett alltifrån Melodifestivalen till Nobel-sändningar och ”Trädgårdstider”.
Det var också på jobbet hon mötte sitt livs kärlek – Stellan.
Nyligen firade paret 25 år som gifta!

Vi backar bandet till den 30 april 1999. Det var en stor dag i SVT-programledaren Pernilla Månsson Colts liv. Då sade profilen nämligen ja till sin älskade make, musikern Stellan Colt.

Paret knöt hymens band i Mosjö kyrka, en mil söder om Pernillas hemstad Örebro. När de tågade ut från kyrkan möttes de av solsken och massor av kärlek från bröllopsgästerna.

Månsson Colt var redan då en etablerad profil på SVT. År 1995 tog hon hand om värdskapet i Melodifestivalen, som då vanns av Jan Johansen med schlagerklassikern ”Se på mig”.

Hon har sedan dess lett program som reseshowen ”Packat och klart”, ”Husdrömmar”, producerat tittarfavoriten ”Antikrundan” i många år och – förstås – som en av de stora profilerna i omtyckta blomsterprogrammet ”Trädgårdstider”. Tillsammans med stjärnkocken Tareq Taylor, trädgårdsmästaren John Taylor och inredningsstylisten tillika tidigare modellen Malin Persson. Dessutom har hon tävlat i klassikern ”På spåret”.

I december såg vi Månsson Colt som en av fyra programledare för SVT:s maratonsändning från Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SVERIGE 20231210 SVT:s programledare Pernilla Månsson Colt, Cecilia Gralde, Victoria Dyring och Jessika Gedin under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på söndagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM, SVERIGE 20231210 SVT:s programledare Pernilla Månsson Colt, Cecilia Gralde, Victoria Dyring och Jessika Gedin under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på söndagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Pernilla Månsson Colts fina ord till maken på bröllopsdagen

I slutet av april firade Pernilla Månsson Colt bröllopsdag tillsammans med sin Stellan.

SVT-profilen har tidigare skrivit av sig om den där sagolika dagen utanför Örebro för över två decennier sedan, på Instagram.

– Om man ska vara ärlig så ser vi nog lite livrädda ut på bilden. Pirriga, förhoppningsfulla och ganska unga. Att gifta sig är ett stort beslut.
Men efter 25 år ihop är det fortfarande roligt. Vi hittar fortfarande på nya grejer, vi skrattar och stångas över saker där vi tycker olika. Idag har vi bröllopsdag och jag gillar där vi är och vart vi är på väg. Kärlek, skriver Månsson Colt till bröllopsfotografiet.

I år firade de bröllopsdagen på resande fot – i Paris!

Pernilla har tidigare berättat hur deras kärlekssaga en gång i tiden inleddes.

Det var kärlek på jobbet för dem båda två. Pernilla lade då märke till en speciell kille som spelade i husbandet i den tv-produktion där hon själv också arbetade.

– Stellan hade fått hoppa in som trummis i programmets husband och mitt första minne av honom är att han var otroligt glad, hade fräknar och fint lockigt hår, säger Pernilla Månsson Colt till Hemmets Journal.

Det sade klick – och resten är historia!

Stort grattis till er kärlek och era 25 år som gifta, Pernilla och Stellan!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev