Pernilla Wahlgrens besked om uppdraget som julvärd i SVT – bryter tystnaden: ”Så sjukt”

Pernilla Wahlgren

Foto: Kanal 5, Instagram

Vem ska vara årets julvärd i SVT? En fråga som vi alla ställer oss varje år. Svaret brukar komma någon gång i mitten av november. En av svenska folkets favoriter till den åtråvärda rollen är Pernilla Wahlgren.

Nu berättar hon för Hänt vad hon egentligen känner inför uppdraget.

– Jag har tänkt på det om de kommer att ringa en dag och fråga om jag vill vara julvärd, säger hon.

Det var nog en hel del människor som höjde på ögonbrynen när SVT i fjol avslöjade att det var artisten och tv-profilen Pernilla Wahlgren, 55, som skulle ta över rollen som programledare för flaggskeppet ”Allsång på Skansen”.

Hon har dels sitt eget realityprogram ”Wahlgrens värld” på Kanal 5 och har gjort andra tv-satsningar på kanalen. Dels har hon sin podcast ”Wahlgren & Wistam” samt gör flera reklamsamarbeten som influencer.

Läs mer: Pernilla Wahlgrens nya besked med Christian – nu har planerna ändrats:” När det gäller bröllopet…”

Många undrade hur det gick ihop? Men efter sin premiärsommar kan nog de flesta enas om att Pernilla Wahlgren gjorde stor succé på Skansen.

Hon har redan bekräftat att det blir en till sommar på Djurgården.

Pernilla Wahlgren kan få den stora frågan av SVT. Foto: Kanal 5

”Gillar att jag blivit mystanten”

Nu när folk har sett att hon klarar av att axla en sådan betydelsefull roll – och att vara folkkär och härlig på bästa sändningstid – har hon även dykt upp som en av favoriterna till att vara årets julvärd i SVT.

– Det här är så sjukt. Jag hamnade också på någon lista med vem vill du åka på semester med. Jag gillar att jag blivit mystanten, säger hon själv till Hänt.

Hon är däremot skeptisk till att faktiskt tacka ja om frågan nu skulle komma. Dels fyller hon själv år på julafton, dels blev hon nyligen farmor och vill tillbringa högtiden med familjen.

Hennes son Oliver Ingrosso blev pappa till sonen Kalí i början av september.

– Jag har tänkt på det om de kommer att ringa en dag och fråga om jag vill vara julvärd. Jag förstår att det är ett hedersamt uppdrag som man då antagligen ska tacka ja till men ska jag då sitta ensam på min födelsedag, på julafton och inte vara med min älskade familj? Julafton är heligt för mig så jag har svårt att tänka mig att jag verkligen skulle vilja det. Men samtidigt är det ju en hedersam fråga, det är svårt, förklarar hon.

Planen är i stället att fira jul hemma i nya huset Villa Wahlgren på Lidingö. Hela familjen är inbjuden för att mysa och äta god mat.

Pernilla Wahlgren vill fira jul med familjen. Här med barnen Bianca och Benjamin Ingrosso. Foto: Instagram

De är aktuella för rollen

Julvärdstraditionen på SVT går långt tillbaka. Bengt Feldreich och Arne Weise satt länge på posten, särskilt den sistnämnde. På senare år har bland andra Lotta Bromé, Ernst Kirchsteiger, Lasse Kronér, Kalle Moraeus, Sanna Nielsen, Marianne Mörck, Lars Lerin och Tareq Taylor varit julvärdar och gett oss den där magiska julkänslan.

I fjol var det Babben Larsson, 66, som fick det prestigefyllda uppdraget.

Vem som tar över i år är fortfarande oklart.

Ett namn som nämnts är Pernillas mamma, Christina Schollin. Ser man däremot till Betssons oddslista är det störst chans att artisten Niklas Strömstedt får frågan. Andra heta namn är Carina BergfeldtJesper RönndahlFarah Abadi och Linnea Henriksson.

Tidigare i veckan bekräftade TV4 att de inte skulle ha någon julvärd i kanalen på julafton.

Klart man vill vara med familjen på julafton, Pernilla. Det förstår vi helt och hållet. Även om du hade gjort det galant i rutan.

Vi följer detta med spänning. Vi vill snart veta vem som får äran att fira jul med oss i SVT.

Exit mobile version