Därför har Hans Wahlgren flyttat ifrån Christina Schollin – bor hos dottern Pernilla: ”Så mysigt”

Varför har Pernilla Wahlgren synts så mycket med sin pappa Hans Wahlgren på sistone? Utan mamman Christina Schollin dessutom.

Jo, hennes pappa har nämligen flyttat in till henne.

Här är anledningen till Hans och Christinas tid isär.

Hans Wahlberg, 86, och Christina Schollin, 85, träffade varandra när de var 19 år gamla. Året var 1957. De blev blixtförälskade, gifte sig och skaffade barn.

De har sönerna Peter, 60, Niclas, 58, och Linus, 47, samt dottern Pernilla, 55. Dessutom har de äkta makarna hela nio barnbarn och ett barnbarnsbarn. Oliver Ingrosso, 33, blev nämligen pappa till Kalí i september.

Läs mer: Därför var inte Pernilla Wahlgren på plats i ”Vilket liv!” – sanningen bakom frånvaron

När Christina Schollin sommarpratade i P1 beskrev hon de starka känslorna som hon kände redan första gången hon träffade ”Hasse”.

Hon läste upp en dagboksanteckning från april 1957.

Hans Wahlgren och Christina Schollin med sin dotter Pernilla Wahlgren, barnbarnet Oliver Ingrosso och hans flickvän Zoe-Fay Brown och deras son Kalí. Foto: Instagram

– Jag är kääääär. Så kär som jag aldrig har varit förut, aldrig någonsin. Åhhh, vad han är underbar. Jag känner att honom skulle jag vilja gifta mig med och ingen annan. Och jag vill att han ska bli far till mina barn. Han är redan allt jag vill leva för, sa hon då.

Har flyttat in hos Pernilla

Efter 67 år ihop har de upplevt en hel del. I TV4-programmet ”Tillsammans med Strömstedts” berättade Schollin om hur det är att leva med samma man i dag som för över sex decennier sedan.

– Vi har samma grundvärderingar om hur vi vill leva livet och hur vi ser på familj, boende, livet i stort, sa hon till Niklas och Jenny Strömstedt.

Hon och Hans bor i ett stort rött hus på Norra Lagnö på Värmdö. De har även ett semesterhus i Nerja i Spanien.

Men nu har Hans Wahlgren faktiskt flyttat in hos sin dotter Pernilla i hennes nybyggda dundervilla på Lidingö. Frun Christina Schollin är inte med.

Hur kommer det sig?

“Älskar att bo med min pappa”

I podcasten ”Wahlgren & Wistam” berättar Pernilla Wahlgren för sin poddkollega Sofia Wistam om varför pappan sover hos henne.

– Det är så mysigt. Jag älskar att bo med min pappa. Min mamma är i Spanien, med Nicke min bror. Så de har lite mor och son tid, så då har vi lite far och dotter tid. Han hade en läkartid här hemma i Sverige så då bor han hos mig och det är så mysigt, säger hon.

Pernilla Wahlgren på utflykt med sin pappa Hans Wahlgren. Foto: Instagram

Christina och Niclas är alltså på semester i Nerja, men Hans tvingades stanna hemma eftersom han hade ett läkarbesök inplanerat. De har alltså tillfälligt flyttat ifrån varandra.

Far och Dotter Egentid. Tog med pappa på Ocean bus Stockholm. Har pappa boende hos oss just nu, medan mamma är i Nerja med Nicke. Sååå mysigt att få så mycket tid med dig, pappa! Vet du att att att att att….”, skriver Pernilla på Instagram.

Vad mysigt att få lite egentid med sin pappa. Hoppas ni haft det fint ihop, Pernilla och Hans. Och hoppas det gick bra hos läkaren.