Peter Harryssons nya sjukdomsbesked efter att ha vårdats i 15 veckor: ”Jag dog på sjukhuset”

FOTO: TT

Det var i slutet av förra året som Peter Harryson plötsligt drabbades av sjukdom. Samtidigt som han syntes i dramaserien ”Bröllop, begravning och dop” och gjorde en uppskattad comeback i ”Så ska det låta” vårdades han på sjukhus. Allt som allt blev det femton veckor som han fick ligga inne.

I en intervju med Expressen berättar nu Harryson att han i flera år haft problem med sitt ena ben ”med bensår och skit”. Men så i mitten av december förra året började han må sämre, så pass att han svimmade i sin lägenhet hemma i Göteborg.

– Jag fick en äkta blodförgiftning. Sedan kom det slag i slag. Jag fick lunginflammation, njursvikt – och hjärtat stannade plötsligt. Det var allt på en gång, säger Peter Harryson till Expressen.

Peter Harryson och hans dotter Beata Harryson i Allsång på Skansen.
Foto Bertil Ericson / SCANPIX

Peter Harryson: Jag dog på sjukhuset

Hans tillstånd var kritiskt. Efter bara ett dygn på sjukhuset slutade hans hjärta att slå.

–  Jag var död. Jag dog på sjukhuset. Men de fixade till det. Jag sitter ju här nu. Läkarna har varit fantastiska. De är otroliga. Jag kan inte säga ett ont ord om vården i Sverige.

Peter Harryson säger att han i dag mår bättre. Men ännu är han inte helt återställd.

– Det går åt rätt håll, men jag kan inte gå. Jag håller på att lära mig gå igen, bland annat med hjälp av sjukgymnast. Annars är jag fullt pigg, står och sitter uppe. Infektionen är helt borta, säger han till Expressen.

Robert Wells, Peter Harryson och Anders Berglund.
Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Harryson om sin artros

Peter Harryson har tidigare berättat att han även har artros, vilket gör att han måste använda käpp. Men Harryson som i dag är 71 år, är trots allt positiv.

– Man klarar av det så gott det går. Jag har inga problem. Men jag kan inte gå så ofta och så bra som jag kunde förr. Jag kan inte röra mig. Jag är 70 bast så det är inte så märkvärdigt. Det finns ju 70-åringar som hoppar omkring, men de är ju få. De är ju undantagen, har han tidigare sagt till Expressen.

Nu hoppas vi att allt går bra för Peter. Skicka gärna dina styrkekramar genom att skriva i kommentarsfältet på Facebook.

Exit mobile version