Peter Jöbacks plötsliga utspel om Benjamin Ingrosso – orden om yngre artistkollegan: ”Varje gång vi ses…”

Det skiljer 26 år mellan Peter Jöback och Benjamin Ingrosso.

Men det hindrar inte dem från att vara goda vänner.

”Varje gång vi ses påminns jag om hur glad jag är för din skull Benjamin för all den framgång du har nu”, skriver Peter Jöback på Instagram och hyllar den yngre kollegan.

Peter Jöback har en av landets mest begåvade sångröster och med sin talang har han under flera årtionden tagit publiken med storm i såväl hela Sverige som utomlands.

Efter ett år av uteblivna spelningar och konserter fick artisten under sommaren, likt många andra, äntligen återföras med publiken. Peter medverkade i sommarens ”Allsång på Skansen”, uppträdde inför kungafamiljen på Solliden och släppte även ett mycket omtalat sommarprat.

Peter Jöback
Foto: TV4

Benjamin Ingrossos succé

När man hör om Peters sommar låter den ganska bra och en annan som också haft en mist sagt framgångsrik sommar är Benjamin Ingrosso.

Även om det skiljer 26 år mellan Peter och Benjamin så är de goda vänner sedan en lång tid tillbaka och artisterna har haft flera anledningar att glädjas åt varandras framsteg i sommar.

För även Benjamin rivstartade årets ”Sommar i P1” med ett hyllat sommarprat innan han någon månad senare avrundande sommaren med ett otroligt hyllat framträdande under SVT:s ”Allsångsscenen är din”.

Benjamin Ingrosso
Foto: TV4

Peter Jöback hyllar Benjamin

Under hela Benjamins uppväxt har han och Peter haft en god kontakt. Det vore inte konstigt ifall 23-råingen under sina första år som artist då och då sett upp lite till den populära operasångaren.

Men när det kommer till talang så spelar ålder ingen roll och ibland kan även de äldre lära eller bli inspirerade av de yngre.

Det är något som Peter inte håller för sig själv – tvärtom. I ett inlägg på Instagram berättar nu Peter Jöback om glädjen över den unga artistens framgångar.

”Varje gång vi ses påminns jag om hur glad jag är för din skull Benjamin för all den framgång du har nu. Du är värd allt. Jag ser också mig själv som ung i dig – den där passionen och kärleken till yrket. Det inspirerar mig att fortsätta utvecklas och göra mer musik!”, skriver Peter Jöback på Instagram.

Inlägget fick starka reaktioner

När Peter Jöback hade publicerat bilden med de varma orden dröjde det inte länge innan folk reagerade.

Inte minst Benjamin Ingrosso själv som verkade rörd över hyllningen.

Meeee älskade peter!!! TACK TACK TACK!!! Är så glad att ha känt dig hela mitt liv!!! Inspiration!!! KÄRLEK!!!!!, svarade Benjamin i en kommentar.

Men duon hyllades även av andra.

”Ni är så fantastiskt begåvade och ödmjuka båda två!”, skrev en annan.

”Ja ni är mycket lika. Varma, fina kreativa personer som levererar i allt ni gör”, kommenterade en tredje.

Vilka underbara killar! Så himla talangfulla båda två! Lämna gärna en kommentar på Facebook om du också tycker att dessa herrar är helt fantastiska!