Big Brother-profilen Olivier de Paris förlovade sig med Carolina Gynning och försvann – så lever han i dag

De träffades i ”Big Brother” 2004 och förlovade sig direkt efter de kom ut ur huset. Men förhållandet med Carolina Gynning höll inte. Realityprofilen Olivier de Paris hittade senare en annan kändisförälskelse.

I dag lever Olivier, 48, ett helt annat liv.

I början av 2000-talet var dokusåpakändis det absolut hetaste man kunde vara i det här landet.

Deltagarna som slog sig fram i ”Robinson”, ”Farmen”, ”Big Brother”, ”Baren” och ”Paradise Hotel” var kungar och drottningar på de glassigaste uteställena i Stockholm.

Läs mer: Nya bilderna på Anna Brolin från Farmen får tittarna att häpna – nu ser alla samma sak: ”Snälla nån…”

Eftersom det här var innan sociala mediers tid läckte alla smaskiga historier och skriverier om kändisarna ut i skvallerpressen – det var helt enkelt så man fick sina nyheter om favoritprofilerna serverade.

Det var minst sagt en annan tid.

Många stora profiler har varit med

En av de stora dokusåporna i början på 00-talet var just ”Big Brother”. Programformatet utvecklades i Nederländerna 1999 och köptes direkt in till Sverige.

Första säsongen här sändes 2000 och det var då helt nytt med idén att ett gäng starka karaktärer, som gärna skulle krocka med varandra, skulle låsas in tillsammans i ett hus i över 100 dagar.

Tv-tittarna följde allt drama inne i huset via alla kameror som satt uppe och filmade dygnet runt, sedan fick de rösta på vem de ville ha bort. Konceptet är ju detsamma i dag, över 20 år senare.

Vi minns profiler som Angelica Freij, Carolina Gynning, Linda Rosing, Hanna Johansson, Daniel Sörensen, Kitty Jutbring, Per Holknekt, Marie Pettersson (senare Picasso), Elita Löfblad, Hanna Widerstedt och Olivier de Paris.

Den sistnämnde var med 2004 och blev framför allt känd för att han, då han var 29 år, och Carolina Gynning, som då var 25 år, förlovade sig inne i huset. Gynning gick sedermera och vann hela säsongen och lovade att lägga en del av vinstpengarna på ett Las Vegas-bröllop.

Det blev dock aldrig av.

Olivier de Paris, Big Brother 2004
Olivier de Paris. Foto Claudio Bresciani/TT

”Vi bråkade jättemycket”

Paret fortsatte att bråka utanför huset, precis som de gjort där inne också, och var inte tillsammans särskilt länge. Carolina Gynning använde sina vinstpengar till att hyra ett hus på Ibiza i stället.

– De som såg ”Big Brother” vet att vi bråkade jättemycket. Och när jag kom ut från huset handlade det åter bara om mig och Olivier hela tiden. Men under de senaste veckorna har vi fortsatt att gräla lika mycket som tidigare, sa hon i en intervju med Aftonbladet från 2004.

Olivier de Paris, Carolina Gynning
Olivier de Paris och Carolina Gynning efter hennes vinst i ”Big Brother”. Foto Mats Andersson/TT

– Olivier blev irriterad över smågrejer och för varje gång vi rök ihop så kände jag bara att ”det här funkar inte”. Jag förklarade att jag behövde vara för mig själv en period för att smälta allt som varit. Men han ville inte ge mig den möjligheten. Han tyckte jag var orättvis och ville inte släppa iväg mig, fortsatte hon.

Paret bröt upp och Carolina Gynning blev sedermera en riktigt känd tv-profil, poddare och framför allt konstnär.

Flyttade till Frankrike

Olivier gick efter förhållandet med Gynning vidare till nästa kändiskvinna. Eller snarare en kvinna vars pappa är en stor svensk kändis. Artisten Tommy Nilssons äldsta dotter Angelica Edlund blev nästa kärlek.

De var ett par i flera år och poserade ofta framför tidningarnas fotografer. Han var även hennes manager när hon satsade på en musikkarriär, precis som hennes far.

Men även den relationen tog slut. Därefter lämnade Olivier de Paris rampljuset.

Han lämnade Sverige för att flytta till franska Cannes och bli fastighetsmäklare. Han lämnade festlivet bakom sig och träffade 16 år yngre kärleken Ronja Helga Amiltoft på jobbet.

Olivier de Paris och Ronja
Olivier de Paris med kärleken Ronja. Foto: Instagram

– Jag har slutat röka, jag har slutat dricka, jag är vegetarian – jag är en snäll pojke nu, sa han i en intervju från 2017.

Fick barn i höstas

När pandemin slog till flyttade paret hem till Sverige. De har dock fortfarande kopplingar kvar till Frankrike.

Ronja jobbar i dag som jurist medan Olivier, som även lagt till efternamnet Pion, är mäklare.

Så sent som i september ifjol blev paret föräldrar till en dotter: Chloé Helga Pion-Amiltoft.

Olivier de Paris dotter
Oliviers dotter Chloé. Foto: Instagram

Livet är fantastiskt just nu, vi har precis köpt ett nyproducerat hus som vi verkligen älskar, vi trivs så bra och är så lyckliga! Att vara förlovad med Ronja med ett bröllop på sikt kändes redan fantastiskt, men nu är känslan obeskrivlig. Jag är så glad och trivs så bra i min nya roll som pappa”, skrev Olivier i ett meddelande till Expressen i höstas.

Familjen står skriven i ett radhus i Upplands-Väsby, norr om Stockholm.

Vilken spännande resa som en av våra stora realityprofiler tagit.

Grattis till dottern och lycka till i framtiden, Olivier.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev