Sanna Nielsen: Ålder, längd, pojkvän, barn och Allsång på Skansen

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen. Foto: TT

Allsång på Skansen är ett av svenskarnas mest älskade tv-program och sommarnöjen. Snart drar en ny säsong igång, och för sjunde året i rad är det under ledning av Sanna Nielsen. 

Att Sanna och Allsång är lika med sant har hon bevisat. Förra året ledde hon nämligen tillställningen höggravid. Ett år senare är hon för första gången i sitt liv mamma till en liten pojke, och många är nyfikna på den sprudlande Sanna och hennes familj 

Här är allt du behöver veta om Sanna Nielsen.

Sanna Viktoria Nielsen, föddes den 27 november 1984 i Edenryd som hör till skånska Bromölla. Sanna växte upp i Bromölla kommun, men bor numera i Tyresö utanför Stockholm. 

Hur gammal är Sanna Nielsen?

Sanna Nielsen är 37 år gammal. Hon fyller 38 i november 2022. 

Sanna Nielsen längd

Hur lång är Sanna Nielsen?

Sanna Nielsen är enligt en intervju med tidningen MåBra 180 centimeter lång. Då hon ofta bär klackskor i Allsång på Skansen upplevs hon ännu längre än vad hon är.

Sanna Nielsens karriär

Hur blev Sanna Nielsen känd?

Få svenska artister har slagit igenom i så ung ålder som Sanna Nielsen. När hon var sju år började hon tävla i olika talangjakter, varpå ryktet om hennes sångtalang spred sig. 

1996, när hon var elva år gammal, fick hon sjunga in låten “Till en fågel”. Detta blev startskottet för Sannas sång och tv-karriär. Med den låten blev Sanna den yngsta någonsin som legat etta på Svensktoppen. 

Som barn jämfördes Sanna Nielsen med ung Carola Häggkvist eller Sissel Kyrkjebø.

När Sanna medverkade i tv-programmet Skavlan i vuxen ålder berättade hon att hennes stora intresse för sång gjorde att hon mobbades av andra barn i hennes ålder. 

Sanna Nielsen Melodifestivalen

Det stoppade dock inte Sanna från att ägna sig åt det hon älskade att göra, tvärtom. Redan innan hon hann ta studenten från gymnasiet så medverkade hon i Melodifestivalen. Då var Sanna bara 16 år gammal. 

Sanna Nielsen har tävlat i Melodifestivalen sju gånger. 2001, 2003, 2005, 2007, 2008, 2011, 2014. De mest kända låtarna blev “Empty room” och “Undo”. 

Sanna har precis som Charlotte Perrelli och Kikki Danielsson varit en känd dansbandssångerska.  

Sanna Nielsen allsång på Skansen

Sanna Nielsen ledde Allsång på Skansen första gången 2016, då hon tog över efter sångerskan Petra Marklund. Sanna har lett allsången sedan dess.

LÄS MER: Sanna Nielsen sätter ner foten om graviditeten inför Allsång på Skansen – nu berättar hon 

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Årets kvinnliga programledare

Sanna Nielsen har varit sommarpratare i P1, hon har varit julvärd i SVT, och 2018 och 2019 vann hon utmärkelsen Kristallen, för årets kvinnliga programledare.

Var bor Sanna Nielsen?

Sanna Nielsen bor i Tyresö, söder om Stockholm.

Sanna Nielsen pojkvän

Vem är Sanna Nielsen ihop med? 

Sanna Nielsens partner heter Joakim Ramsell. Paret är inte gifta men har varit tillsammans i 14 år. Joakim Ramsell är 50 år gammal. Han och Sanna träffades på jobb då de båda arbetar med musik. Paret har en historia av att dela flera scener ihop, det skriver tidningen Hänt.

LÄS MER: ”Sanna Nielsens avslöjar kärleksknep med sambon – efter alla år: ”Det måste man ha respekt för”

Sanna Nielsen barn

I oktober 2021 fick Sanna Nielsen sitt första barn, tillsammans med sambo Joakim. Paret har en son tillsammans som bli ett år i höst.

Varken Sanna eller Joakim har barn sedan tidigare. 

LÄS MER: Sanna Nielsens stora familjelycka med kärleken – avgörande valet för sonen: ”Känns viktigt”

I slutet av juni drar en ny säsong av Allsång på Skansen igång, under ledning av Sanna Nielsen. Allsången pågår varje tisdagkväll under tio veckor från slutet av juni till augusti.

LÄS MER: Allt om Allsång på Skansen 2022: Artister, programledare, datum och Sanna Nielsen

Exit mobile version