Stora ilskan mot prinsessan Sofia – kritiseras hårt efter agerandet: ”Pinsamt för hela kungafamiljen”

Foto: TT

Modehuset Balenciaga har fått stor kritik för sin senaste reklamkampanj.

Till och med prinsessan Madeleine har uttalat sig kritiskt mot kampanjen.

Så sent som i förra veckan bar dock prinsssan Sofia en väska från det kontroversiella modehuset – och nu möts hon av kritik.

Nyligen började kunder bojkotta den spanska modehuset Balenciaga efter en uppmärksammad reklamkampanj där barn poserat med gosedjur i BDSM-utstyrslar.

Och även om det inte hör till vanligheterna att kungligheter vädrar sina personliga åsikter i det offentliga, valde prinsessan Madeleine att kritisera modehuset.

I ett inlägg på sin Instagram skrev Madeleine skrev att hon var ”chockad” och ”upprörd” över modehusets kampanj.

Användningen av ”bondage bears” är en implicit referens till sexualiseringen av barn och pedofilins värld. Det är INTE ok och en bestämd ställning måste tas för att skicka ett meddelande till företag som försöker tjäna på dessa bilder”, skrev Madeleine.

Sofia dök upp på Global Child Forum bärandes Balenciagaväska

I sitt uppmärksammade inlägg nämner prinsessan Madeleine att hon är aktiv i stiftelsen The Childhood Foundation, som arbetar mot våld och sexuellt utnyttjande av barn.

Och förra veckan anordnades ett seminarium med liknande tema på Kungliga slottet – Global Child Forum. Kung Carl Gustaf och drottning Silvia deltog även då på seminariet.

En annan som deltog var prinsessan Sofia. Hon syntes då bära en svart kuvertväska från det kontroversiella modehuset, något som många har reagerat på.

Expressen har varit i kontakt med hovets informationschef Margareta Thorgren som avböjer att kommentera.

I den tredje bilden syns prinsessan Sofia med kuvertväskan i sin famn.

Kritiken mot Sofia: ”Pinsamt för hela kungafamiljen”

Nu får Sofia kritik för att ha burit väskan. Flera i prinsessan Madeleines kommentarsfält anmärker på att det var olämpligt av Sofia att bära väskan på en sådan tillställning.

”Varför valde prinsessan Sofia att bära en Balenciaga väska på själva Global Child Forum nyligen? Ytterst märkligt”, skriver en person.

Var snäll och säg till din svägerska att sluta bära Balenciaga också. Hon bar deras väska till World Childhood Forum för bara några DAGAR sedan. Av alla ställen att bära en sån hemsk väska med det budskapet. Förhoppningsvis kommer kungahuset att prata med henne omedelbart. Det är pinsamt för hela kungafamiljen”, skriver en annan.

Mycket välbehövligt efter att Sofia gjorde ett framträdande med en Balenciaga-väska häromdagen.”

En del önskar även att prinsparet skulle uttala sig om skandalen.

”Kanske prinsparet borde uppmärksamma detta, i och med att Sofia använde en Balenciaga-väska några dagar sen”, skriver en person.

Vad tycker du om detta? Skriv en kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version