STORT GRATTIS: Anthony Hopkins fyller 86 år – insikten med 19 år yngre hustrun efter alla år

Anthony Hopkins och Stella Arroyave

Foto: Craig Fujii/AP, Dan Steinberg/AP

Anthony Hopkins är ett av världens mest välbekanta ansikten och tveklöst en av historiens bästa skådespelare.

På självaste nyårsafton fyller stjärnan 86 år – sedan 20 år tillbaka har han varit gift med sin Stella.

Anthony Hopkins föddes i Wales 1937 och växte upp i en arbetarfamilj. Från tidig ålder var han intresserad av konst och musik och satt hellre och spelade piano än att gå på sina lektioner i skolan.

Efter att ha gjort värnplikten så flyttade Anthony Hopkins till London där han började studera på ”Royal Academy of Dramatic Art” 1960. Samma år gjorde han sin debut på teaterscenen.

Snart därefter började Anthony dyka upp på vita duken och 1968 fick han sitt första större genombrott i rollen som Richard Lejonhjärta i filmen ”Så tuktas ett lejon”.

Genom åren har vi sett Anthony Hopkins i oräkneliga fantastiska roller. Mest känd för de flesta är han kanske som kannibalen Hannibal i ”När lammen tystnar”. Andra filmer som han utmärker sig i är bland annat ”Återstoden av dagen”, ”Höstlegender” och ”Röd drake”.

Foto: Michel Lipchitz/AP

Jobbar tills han stupar

Även om stjärnan har kommit upp i åren så är han fortfarande aktiv som både skådespelare, regissör och konstnär. Själv har han sagt att han kommer att fortsätta jobba tills han dör och menar att jobbet håller hjärnan igång.

Jag är en arbetsnarkoman. Jag agerar, jag målar, jag spelar musik, jag läser mycket. Det håller hjärnan aktiv. Jag kommer att fortsätta arbeta tills jag stupar”, har Hopkins sagt till tidningen People 2019.

Kärlekslivet

Anthony Hopkins är nu inne på sitt tredje äktenskap. 1966 gifte han sig första gången med skådespelerskan Petronella Barker, de skilde sig dock 1972. Tillsammans med Petronella har han en dotter som är född 1968, Anthony har dock ingen kontakt med dottern.

1973 gifte sig Anthony med Jennifer Lynton och de var gifta fram till 2002 då de skilde sig.

20 år med Stella

I början på 2000-talet så gick Hopkins in på en antikhandel i Los Angeles. Det var då som ägaren till handeln – 19 år yngre Stella Arroyave dansade fram till honom, bokstavligen.

Hennes intryck på honom satte spår och två år senare, 1 mars 2003, gifte de sig hemma i Malibu.

I år firar de alltså 20 år som gifta!

Foto: Dan Steinberg/AP

Insikterna med kärleken

I en intervju med Daily mail berättade Anthony Hopkins att frun Stella är väldigt bra för henne. Särskilt med tanke på att hon håller lite koll på honom.

”Hon är en underbar kvinna som gillar att spendera pengar. Och till och med när jag sitter här och pratar med dig är hon ute och spenderar mina pengar. Allt är borta, ”whoosh”. Men hon är väldigt bra för mig, min fru, eftersom hon får mig att sakta ner”, berättade han i intervjun.

Under en annan intervju med People så berättade Anthony att Stella fått honom att börja måla tavlor igen. Och att hon alltid tror på honom.

”Hon har mer förtroende för mig än vad jag har”, sa han.

Vilket fantastiskt fint par de är tillsammans! Hoppas att de får många fler år ihop!

Och stort grattis på födelsedagen säger vi till Anthony Hopkins!

Exit mobile version