STORT GRATTIS: Kikki Danielsson fyller 72 år – därför älskar hon sin busiga sida mer ju äldre hon blir

Kikki Danielsson är en riktig legendar på den svenska musikscenen. I dag fyller hon år och det hoppas vi att alla ska fira.

Själv kommer hon säkerligen att se till att hon gör någonting vilt och busigt under dagen.

Den som trodde att gamla damer är enbart pryda och ordentliga får nog ta och tänka om”, skriver hon på Instagram.

Den svenska country- och dansbandssångerskan Kikki Danielsson är en av landets allra största artister – och så har det varit i många årtionden.

Mellan 70- och 90-talet var hon omåttligt populär i Norden och gjorde succé med sina låtar ”Miss Decibel”, ”Bra vibrationer”, ”God morgon” och ”Dag efter dag”.

Läs mer: Kikki Danielssons okända son Viktor kliver fram – valt en helt annan karriär utanför rampljuset

Hon var med i banden Wizex och Chips (med Lasse Holm) och ett tag uppträdde hon med Roosarna (ihop med dåvarande maken Kjell Roos).

KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson på efterfesten på Elite Stadshotellet Karlstad efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Kikki Danielsson på efterfesten på Elite Stadshotellet Karlstad efter första deltävlingen i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kikki har även varit med i ”Melodifestivalen” tio gånger, bland annat en gång ihop med Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen då Kikki, Bettan & Lotta charmade alla med dunderhiten ”Vem é dé du vill ha” (2002).

Kikkis inställning till livet

I dag fyller älskade Kikki 72 år. Stort grattis säger vi på Nöjeslivet!

Men bara för att man blir äldre behöver man inte bete sig som att man är gammal och grå. Det tycker i varje fall inte Kikki.

Dels håller hon igång genom att arbeta och fortsätta att turnera runt med sin musik. Trots att hon har över 50 år i musikbranschen levererar hon fortfarande på samma höga nivå.

En sommarturné vankas också inom kort.

Dels håller hon sig ung genom att låta sin busiga och ungdomliga sida komma fram allt oftare.

”Förväntades vara tysta”

Instagram skriver födelsedagsbarnet att man inte alls behöver förlora och stänga in sin busiga sida bara för att man blir äldre. Tvärtom.

Den som trodde att gamla damer är enbart pryda och ordentliga får nog ta och tänka om. Många hade säkert en tuff barndom, där dom förväntades att vara tysta och lyda order! Nu tar dom igen med allt bus som dom egentligen hade velat göra redan i ungdomen”, skriver Kikki i inlägget.

Galna Kikki Danielsson
Foto: Instagram

Hon avslutar med en uppmaning om att folk ska våga släppa loss och vara sig själva även när de börjar bli till åren. Att de inte ska vara så tillknäppta.

Jag älskar människor som har humorn kvar och inte räds att använda den”, skriver hon.

Det är Kikki själv ett levande bevis på – hon lever som hon lär.

Härliga och fina Kikki! Du är en makalös artist och en stor förebild för så många människor.

Grattis på din födelsedag. Hoppas den blir fantastisk och att du blir ordentligt firad.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev