STORT GRATTIS: Malin Berghagen fyller 55 år i dag – orden om förändringen för familjen efter hälsobeskedet

Malin Berghagen

Foto: Instagram

För en tid sedan kom skådespelaren och yoga-instruktören Malin Berghagen med ett starkt besked om hälsan.

Efter att ha opererats upptäckte läkarna att hon fått en tumör, vilket hon berättade om själv på sin blogg.

Men det är inte den enda förändringen som har skett under senaste tiden för henne och familjen.

Livet kan verkligen förändras på ett kort ögonblick när man minst anar det.

I slutet av förra året berättade yogainstruktören och skådespelaren Malin Berghagen att hon fått opereras akut.

Efter att ha varit ute på en romantisk dejt med kärleken Martin kände hon hur någonting inte stod rätt till.

”När vi väl kom tillbaka hem så hade jag så ont att vi beslutade att åka in till akuten på SÖS. Ett dygn senare är jag nu en blindtarm fattigare men åter igen i en känsla av ödmjukhet. Personalen på sjukhuset har varit HELT magisk och så proffsiga och tålmodiga. Jag är i sådan full respekt!”, skrev hon då.

Men det visade sig att det fanns mer att berätta.

Tunga beskedet om hälsan

Efter operationen fick Malin veta att det fanns någonting oväntat som läkarna hade funnit.

”Men det finns också något annat. Det bara familjen och närmaste vetat är att när jag akut opererades för blindtarmen i november 2020 hittade de en liten tumör längst ut på den. En väldigt liten men aggressiv sådan. De fick bort allt men jag blev två saker: väldigt rädd och extremt tacksam! Det var nämligen så att innan de opererade mig sa dom att jag kunde välja penicillin eller ta bort den för även om den var rejält inflammerad kunde det eventuellt botas med penicillin”, skrev hon på bloggen nyligen och fortsatte:

”Dom rekommenderade mig dock att ta bort den. Eftersom jag typ aldrig använt penicillin och inte ville att den blev inflammerad igen, och då på en öde ö, så bestämde jag mig för att ta bort den. Förstår ni vad innerligt tacksam jag är idag över det beslutet? För tydligen berodde inte inflammationen i blindtarmen på tumören. Jag hade ren tur att dom hittade den som läkaren sa. Ödet, slumpen eller vad vi nu ska kalla det”.

Hon avslutade inlägget med att skriva att hon nu idag är frisk, och att hon inte vill ta livet för givet – utan leva det till fullo.

”Och igår ringde min underbara läkare Ivan och berättade att de hittade ingenting. Alla mina värden såg dessutom normala ut. Så jag kunde verkligen andas ut”, skrev hon.

Sedan dess har det också varit fullt upp med annat för Malin.

Förändringen i Lill-babs hus

På bloggen skriver hon nu hur hon och familjen har arbetat ihärdigt med att ändra om i hennes mammas, Lill-Babs kök.

”Ja köket är ju allas vår samlingsplats och detta kök i Järvsö är inget undantag. Har har både mamma och mormor gett sin kärlek till familj och vänner. Och vi barn och barnbarn efter dom. Men köket är inte så praktiskt och vi springer in i varandra allihop när vi är här”, skriver hon på bloggen och fortsätter:

”Först kommer diskmaskinen som står bredvid spisen, som står bredvid zinken och på andra sidan är kyl och fryst som dessutom alltid varit för små. Alla som lagar mat och hjälper till i köket anar ju att det är kaos och att vi springer in i varandra HELA tiden. Så nu ska det bli mer ordning. Först spisen, sedan zinken, sedan diskmaskinen och sist en stor kyl. Lite bättre iallafall”.

Så spännande Malin! Vi ser fram emot att få se mer av denna förvandling!

Exit mobile version