Tomas Ledins bekännelse om familjelivet med frun Marie

Tomas Ledins bekännelse om familjelivet – ärliga orden om frun Marie: ”Vår relation har…”

Tomas Ledin är en av landets mest älskade, men också mest uppbokade, artister. Det har givetvis påverkat äktenskapet med frun Marie, samt familjelivet med deras två söner.

I en intervju med Hemmets Journal berättar han mer om relationen med hustrun.

– Hon inser att man kan verka väldigt frånvarande och självupptagen, men att det handlar om att man som artist går in i en bubbla ibland, säger han.

I fjol fyllde Sandviken-ikonen och musiklegendaren Tomas Ledin 70 år. I samma veva firade han att han varit artist i hela 50 år. Faktum är att han fortfarande, efter alla år, är en av de populäraste sångarna vi har i hela Sverige.

Trots att han hållit igång så länge har han inga planer på att lägga av. Hans låtskatt är oändlig och han fortsätter att turnera runt med klassiker som ”Sommaren är kort”, ”Just nu”, ”I natt är jag din” och ”Vi är på gång”.

Tomas Ledin
Tomas Ledin. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tomas Ledin om familjelivet

Under hösten har han åkt runt med sin show ”Symphonia”, som startade i Göteborg i augusti och som avslutas i Stockholm i december. Det som är något speciellt är att det bara är han själv, en dirigent samt sju olika symfoniorkestrar som alternerar under hela turnén.

När han är borta under långa tidsperioder är han såklart inte så närvarande i sitt familjeliv rent fysiskt, så har det alltid varit under alla år. Men när han varit på hemmaplan har relationerna med frun och sönerna stärkts enormt.

– Ibland var jag väldigt närvarande, men långa perioder då jag var på turné kunde jag vara väl så frånvarande även om möjligheten hela tiden fanns för killarna att följa med mig på de olika spelningarna. Det har blivit fina pojkar, säger han i en intervju med Hemmets Journal.

71-åringen har varit gift med sin fru Marie Ledin i 40 år och tillsammans har de sönerna Theo, 35, och John, 31, samt två barnbarn (tredje är på väg). Frun är dotter till legendariska musikproducenten Stikkan Anderson och när han dog 1997 tog hon över hans skivbolag Polar Music.

– Marie var och är en häftig tjej som jag träffade i Stockholms nattliv. Hon var en riktig pingla, jag föll pladask, en otroligt bra tjej och är det än i dag. Vårt förhållande har liksom rullat på och jag inser att vi hade riktig tur som träffade varandra, säger Tomas Ledin.

”Hon inser att man kan…”

Just att hon har samma bakgrund som honom, med en pappa som också var tongivande i branschen, tror Ledin är en fördel. Att det i mångt och mycket har påverkat deras äktenskap på ett positivt sätt.

Hennes pappa Stikkan Anderson hade enligt Ledin själv honom ”under lupp” till en början, men sedan förstod han att Tomas var seriös. Att de två kom överens var också en nyckel till att relationen med frun fungerade.

–Jag tror också att vår relation dragit nytta av att hon är uppvuxen i den här branschen. Hon inser att man kan verka väldigt frånvarande och självupptagen, men att det handlar om att man som artist går in i en bubbla ibland, i en kreativ process, säger han.

Tack för att du berättar och delar med dig, Tomas. Det kan vara svårt att hålla alla bollar i luften ibland, särskilt om man är en av Sveriges mest kända artister.

Du verkar ha fått två väldigt fina söner, barnbarn och har en fantastisk relation till din fru Marie.

Dela, gilla och kommentera gärna artikeln om ni vill läsa mer spännande kändisnyheter.