Tomas Ledins personliga ord om att bli farfar – starka känslorna efter förändringen i familjen: ”Lätt chockad”

Tomas Ledin och hans fru Marie har varit gifta i 40 år, tillsammans har de sönerna Theo och John som nu vuxit upp och själva fått barn.

Nu berättar Tomas Ledin om känslorna efter att ha blivit farfar.

Tomas Ledin har varit en av våra mest folkkära artister i decennier.

Med låtar som ”Sommaren är kort”, ”I natt är jag din” och ”En del av mitt hjärta” har han tagit svenska folket med storm.

Förra året fyllde han 70 år och firade samtidigt 50 år som artist. Han firade inte bara privat utan valde även att bjuda in fansen till en rejäl show på Avicii arena.

Konsertkvällen innehöll goda minnen, gästartister och överraskningar och det hela leddes av Tilde de Paula Eby.

Tomas Ledin med Marie
Foto: TT

Tomas Ledin firar 40 år med hustrun Marie

I år har han ytterligare något att fira då han och hustrun Marie varit gifta i 40 år.

De har vandrat sida vid sida hela tiden och tillsammans har de tagit sig igenom både med och motgångar.

1984 hade Tomas internationella karriär tagit stopp och han hade planer på att lägga ner helt.

– Jag fick en depression. Men jag kanske var deprimerad redan innan jag slutade. Det där åt på mig, att det inte funkade. Då säger jag att det inte funkade, för det var det internationella som inte funkade. I Sverige kände jag mig ju väldigt uppskattad, sa han i podcasten ”Hundåren”.

Men genom den tunga depressionen hade han kärleken Marie vid sin sida.

– Hon var nog den som tog det lugnast. Hon var den som var den vuxna i rummet, i alla fall hemma hos oss. Medan jag bara deppa ur och bara låg och tittade i taket så sa hon till mig: Men Tomas, låt det ta lite tid, det kommer bli bra det här, sa han i ”Hundåren”.

Men det har inte bara varit prövningar, under sitt äktenskap har deras liv förärats med de två sönerna Theo och John och de har dessutom fått barnbarn.

Tomas Ledin, Marie Ledin
Foto:nders Henrikson/ Wikkicommons

Tomas Ledin om att bli farfar

När Tomas under helgen gästade Tilde de Paula i tv4-programmet ”Tilde” berättade han om känslorna inför att bli farfar.

– Farfar Tomas trodde nog inte att det skulle bli någon större förändring. Jag blev lite lätt chockad över hur jag själv reagerade. Jag blev helt uppfylld av det här alltså. Ett nytt litet liv och jag kände väldigt starkt att jag ingår i ett kretslopp och det var en skön känsla, säger han i programmet och tillägger:

– Jag hittade ett slags lugn i det. Så för mig var det … dels är det två fina små varelser, en pojke och en flicka. De är ett och ett halvt år nu. Men det påverkade mig verkligen, som person, jag kände en viss förnöjsamhet. Och det är en skön känsla att jag får leva det här livet och att ha fått vara med så pass länge. Så dyker de här små krabaterna upp och jag vet att det kommer fortsätta. Det är en härlig känsla.

Foto: Tv4

På frågan om han funderar över hur länge han kommer få vara med, svarar han:

– Hur länge man få vara med, det vet man ju inte. Så det är väl bara att njuta av det, kan jag väl känna. Men jag känner att det här är en bra tid i livet, så tycker jag, säger han i programmet.