Chris O’Neills utseendeförändring – detaljen i nya bilderna visar oväntade draget

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine

Foto: TT/TT

Chris O’Neill dök upp på röda mattan i ett någorlunda ovanligt klädval för honom, något även Svensk dam uppmärksammat. Här är anledningen bakom beslutet.

Under den årliga Childhoodgalan dök Chris O’Neill upp på röda mattan tillsammans med prinsessan Madeleine.

Organisationen ”Childhood” arbetar med att förhindra sexuella övergrepp mot barn, och är en hjärtefråga för både prinsessan Madeleine och drottning Silvia.

Drottningen som grundat organisationen sitter som hedersordförande, och prinsessan som vice hedersordförande.

Childhoodgalan i New York

Under måndagen deltog de vid ett högnivåmöte i FN:s högkvarter i New York. På Hovets hemsida skriver de att det handlade ”om att sätta skyddet av barn i centrum för hållbart resande och turism.”

– När resandet ökar igen efter pandemin har vi en möjlighet att ställa saker till rätta, att forma nya mönster och beteenden som skyddar barnen, sade drottningen bland annat i sitt tal.

Därefter väntade en galamiddag till förmån för Childhood, där både drottning Silvia, Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill dök upp på röda mattan.

New York USA 20231016 Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York. Foto: Pontus Höök / TT

Chris O’Neills utseendeförändring

Prinsessans make som sällan syns i dessa sammanhang gjorde då ett något ovanligt klädval för honom, vilket även Svensk dam uppmärksammat.

Oftast brukar Chris O’Neill undvika att stå i rampljuset och till största del är vi vana att se honom i vardagliga kläder.

När det var dags för en sann galakväll och röda mattan så passade han dock på att klä upp sig rejält, och bar till och med fluga.

New York USA 20231016 Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York. Foto: Pontus Höök / TT / kod 70250

Kvällen blev en stor succé och samlade in över 900 000 dollar – nästan tio miljoner svenska kronor, enligt Childhoods Instagram.

– Alla i det här rummet i kväll är här för bygga vägar framåt mot en ljusare framtid. Inga tvivel råder om att det här är ett problem som vi faktiskt kan göra något åt, sade Silvia enligt ett pressmeddelande.

Exit mobile version