Foto: TT

Stora oron för Chris O’Neill – nu bryter prinsessan Birgitta tystnaden: ”Hur ska han klara det…”

Stora förändringar väntar Chris O’Neill.
Nu uttrycker prinsessan Madeleines faster oro inför draget.
– Det förstår inte jag, säger prinsessan Birgitta till Expressen.

Prinsessan Madeleine och har levt i utlandet tillsammans med familjen i många år. Först flyttade hon och maken Chris O’Neill till London 2015 – och paret verkade trivas i Storbritanniens huvudstad.

Tre år senare gick flyttlasset återigen, den här gången över Atlanten till makens hemland. I USA slog Madeleine, Chris och deras tre gemensamma barn sig ner vid Pinecrest på den amerikanska ostkusten, i Florida.

Nu – fem år senare – är Madeleines familj redo att flytta till Sverige.

Då flyttar Madeleine och Chris till Sverige

Det gick hovet ut och meddelade via en kommuniké tidigare i år.

– Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige. Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola, skrev hovet då, i en kommuniké där det också avslöjas var Madeleine med familj väntas flytta in:

– I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm.

Men den kommande flytten har blivit skjuten på framtiden.

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har, sade hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare i år, till Expressen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Att flyttplanerna förändrats har dock inte hindrat Madeleine med familj att genomföra tillfälligt besök på hemmaplan. Så sent som förra månaden var de på besök i Stockholm för det högtidliga firandet av pappa kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.

Då skapade Chris rubriker för ett speciellt tilltag i samband med att kungligheterna skulle anlända till firandet.

Det var när danska drottningen Margrethe hamnade i trångmål som Chris visade en gentlemannamässig sida. Den 83-åriga monarken hamnade plötsligt i trångmål när hon tappade sin handväska – mitt i processionen. Chris, som gick direkt efter drottningen, sträckte sig då ned efter väskan och plockade upp densamma.

Drottningen såg mycket glad ut efter detta – Chris hade gjort hennes dag! En liten gest, som ändå betydde mycket för henne.

Prinsessan Birgitta om Chris flytt till Sverige med Madeleine

Nu väntar alltså allt mer besök i makans hemland för Chris när hela familjen flyttar till Sverige nästa år.

Prinsessan Madeleine är dock inte den enda medlemmen av kungafamiljen som levt utomlands. Kungens storasyster, prinsessan Birgitta, lever på Mallorca sedan många år. Där spelar hon golf och njuter av solen på ålderns höst.

Nyligen tog hon emot tidningen Expressens reporter Robert Börjesson får en exklusiv intervju på Santa Ponsas golfklubb där hon mer än gärna tillbringar sina dagar.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20180608 Hagasessorna uppradade: Prinsessan Margaretha, prinsessan Birgitta, prinsessan Désirée och prinsessan Christina i Drottningholms slottskyrka. Här vid dopet av prinsessan Madeleine och Christopher O'Neills dotter prinsessan Adrienne i Drottningholms slottskyrka 2018. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20180608 Hagasessorna uppradade: Prinsessan Margaretha, prinsessan Birgitta, prinsessan Désirée och prinsessan Christina i Drottningholms slottskyrka. Här vid dopet av prinsessan Madeleine och Christopher O’Neills dotter prinsessan Adrienne i Drottningholms slottskyrka 2018. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Att flytta hem till Sverige står inte på kartan för den 86-åriga prinsessan, som samtidigt nu uttrycker oro för hur Chris ska klara den blågula flytten.

– Det förstår inte jag. Hur ska han klara det? Madeleine ja, men jag förstår inte hur han ska klara det. Men de vill komma hem för att de vill ha barnen i svenska skolor, säger prinsessan Birgitta i Expressen-intervjun.

Hon fortsätter:

– Jag vet inte var jag skulle ta vägen om jag inte kunde vara här. München vill jag inte tillbaka till, Sverige inte heller. Därför stannar jag här. Men vi får se… jag skjuter allt det där bort bort bort.

Nu har Madeleine och Chris en mycket spännande tid att se fram emot, i och med flytten hem till Sverige! Vi hoppas att flytten går bra!