Därför tar Victoria världen med storm igen – nya bilderna på kronprinsessan sprids i utlandet

Kronprinsessan Victoria. Foto: Jessica Gow/TT

Kronprinsessan Victoria. Foto: Jessica Gow/TT

En internationell succé för en sak som rör hela världen.
Här är nya bilderna på kronprinsessan Victoria som nu sprids i utlandet.

Att kronprinsessan Victoria är en sann naturvän är ingen nyhet för någon som följt det svenska kungahusets förehavanden.

Sveriges blivande drottnings hjärta klappar starkt för hållbarhetsfrågor, vilket hon många gånger talat om, och även visat upp i praktiken när hon återanvänt mamma Silvias galaklänningar från förr.

Victoria har också själv tagit bladet från munnen och berättat om hur hon – med oro – ser på klimatutvecklingen i världen.

LÄS MER: Tittarnas raseri mot Erik Videgård – kockens fräcka beteende får alla att se rött: ”Löjligt!”

– Jag är absolut oroad över hur situationen ser ut och hur vår natur mår dåligt. Men jag måste också säga att detta att se och få lära sig om vad som de facto görs på området också känns bra. Men det är en väldigt allvarlig situation, sade kronprinsessan Victoria till Aftonbladet.

Hon fortsatte:

– Vi kan göra mycket idag, men tiden försvinner och vi måste vara snabbare i vår gröna omställning. Och då är det viktigt att träffas och lära av varandra för tiden är knapp, absolut.

På tisdagen uppmärksammade kronprinsessan en viktig fråga: nämligen hur Östersjön mår.

LÄS MER: Starka reaktioner efter Ernst Kirschsteigers nya satsning i TV4 – tittarna kräver förändring

Hon spred kunglig glans över Björn Carlsons Östersjöpris som syftar till att bidra till ”en friskare Östersjö samt forskning som breddat eller fördjupat kunskapen om Östersjön och dess avrinningsområde”.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SWEDEN 20230926 Kronprinsessan Victoria i samband med prisutdelning när nätverket Björn Carlsons Baltic Fellows arrangerar ett seminarium för ett friskare hav i samband med prisceremonin för Björn Carlsons Östersjöpris. Foto: Jessica Gow / TT

Priset på tre miljoner kronor går till en forskare eller annan person som lämnat värdefulla bidrag till Östersjöns miljö, och i år blev pristagarna Jacob Carstensen, professor vid Aarhus universitet i Danmark och Daniel Conley, som är professor vid Lunds universitet.

De tilldelas priset för sin forskning om övergödning, vattenkvalitet, syrebrist och underliggande biogeokemiska processer i Östersjön.

– Genom banbrytande samarbete har Carstensen och Conley kombinerat expertis från olika områden, och deras forskning har därigenom omvandlat, utvecklat och breddat detta forskningsfält, skriver Björn Carlsons Östersjöpris på sin hemsida.

Ceremonin ägde rum på Grand Hôtel i Stockholm dit kronprinsessan hade tagit sig för att sprida kunglig glans över arrangemanget.

LÄS MER: Mia Parneviks intima knep – för att hålla passionen vid liv med maken Jesper Parnevik

Och visst gjorde hon det!

Nu sprids bilderna från evenemanget även internationellt – tack vare Victoria.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SWEDEN 20230926 Kronprinsessan Victoria delar ut pris när nätverket Björn Carlsons Baltic Fellows arrangerar ett seminarium för ett friskare hav i samband med prisceremonin för Björn Carlsons Östersjöpris. Pristagarna är Daniel Conley och Jacob Carstensen. Foto: Jessica Gow / TT

Det är den brittiska tabloiden Daily Mail som skriver att Sveriges kronprinsessa såg ”strålande ut” när hon anlände i en formell klädstil till prisutdelningen.

– Den svenska kronprinsessan, 46, strålade av glädje när hon anlände till den prestigefyllda ceremonin, som hyllade gröna initiativ, skriver tidningen.

LÄS MER: Malin Berghagens nya ord – bekännelsen om Lasse och familjen: ”Pappa var ju så ung…”

STOCKHOLM, SWEDEN 20230926 Kronprinsessan Victoria delar ut pris när nätverket Björn Carlsons Baltic Fellows arrangerar ett seminarium för ett friskare hav i samband med prisceremonin för Björn Carlsons Östersjöpris. Pristagarna är Daniel Conley och Jacob Carstensen. Foto: Jessica Gow / TT

Underbart!

Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar kronprinsessans arbete.

Exit mobile version