Tittarnas raseri mot Erik Videgård – kockens fräcka beteende får alla att se rött: ”Löjligt!”

Erik Videgård är stjärnkocken som syns till många morgnar i Nyhetsmorgon där han tappert visar svenska folket sina bästa tips i köket.

Nu har han mötts av kritik efter ett utspel mitt under sändning.

Erik Videgård, 63, är en legendarisk kock och krögare som under årens lopp jobbat på och ägt flertalet väl ansedda krogar.

Under de senaste åren har vi sett honom dyka upp i Nyhetsmorgon titt som tätt där han lagar mat åt de lyckligt lottade programledarna.

Han har kommit att bli en oerhört folkkär tv-kock och många tittare där hemma har han inspirerat med sina gedigna kunskaper i köket.

Men med tiden har han också upprört flera tittare för olika former av beteenden, inte minst då han lagat mat med ringarna på sig.

LÄS MER: Starka kritiken mot Erik Videgård efter beteendet i sändning – stjärnkockens svar efter Nyhetsmorgon

LÄS MER: Tittarilska efter snusket i Nyhetsmorgon – här är TV4:s svar

Fräcka beteendet under direktsändning

Under förra veckan så inträffade en situation som fått flera tittare att reagera på Videgårds beteende.

Som så många gånger förut så lagade han mat i studion medan Jenny Alversjö programledde. Erik lagade blomkål- och fänkålssoppa vilken Jenny smakade och beundrade.

Rätt som det var så frågar Jenny om han pressat vitöken, eftersom att det är en så tydlig vitlökssmak. Svaret låter inte vänta på sig. Plötsligt plockar Erik fram vitlökspressen som finns i tv-studions kök. Därefter slänger han den häftigt i soptunnan för att markera att den inte hör hemma i köket.

– När man pressar vitlöken frigörs svavelämnen. Det luktar och smakar svavel. Om du använder ett rivjärn får du drag i vitlökssmaken, svarar Erik.

Erik Videgård och Jenny Alversjö
Foto: Tv4

Tittarna rasar efter agerandet

Efter Erik Videgårds agerande mitt under sändning så har flera tittare nu reagerat på beteendet som han visade. Det verkar som att han trampade på en del känsliga tår när han ratade vitlökspressen så hårt.

Har han ”rätt” att gå in i andras kök o slänga bort deras husgeråd! Han tycker mycket nu men kan behålla det för sig själv!!!”, skriver en upprörd person på programmets Facebook-inlägg.

Varför förekommer de här inslagen? Kan inte alla få göra som dom vill? Spelar väl ingen roll om någon vill använda redskap som är omöjligt att göra rent”, skriver en annan.

Löjligt! Älskar min vitlökspress”, skriver en tredje person.

Men det finns också de som håller med Erik Videgård.

Helt rätt!”, tycker en person.

Precis Erik”, skriver en annan.

Själv gillar jag min vitlökspress där hemma, den är himla smidig!

Vad tänker du om Erik Videgårds åsikt om vitlökspressen? Skriv gärna en kommentar på Facebook!