Madeleines nya plötsliga beslut utan Chris O'Neill – därför kommer hon hem ensam till Sverige
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Foto: TT

Madeleines nya plötsliga beslut utan Chris O’Neill – därför kommer hon hem ensam till Sverige

Prinsessan Madeleine är klar för en blixtvisit i Sverige.
Och hon gör det utan maken Chris O’Neill, skriver Svensk damtidning.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har levt sina liv utomlands i många år. De har levt i såväl New York som London, innan flyttlasset 2018 gick över Atlanten igen till makens hemland USA.

Där slog Madeleine, Chris och deras tre barn ner sina bopålar på ostkusten, närmare bestämt Pinecrest i Florida.

Artikeln fortsätter under bilden.

Madeleine och Chris
Foto: Ewa-Marie Rundquist/Kungl. Hovstaterna

Nu, några år senare, är Madeleines familj redo att flytta hem till Sverige igen. Det meddelade hovet i en kommuniké tidigare i år.

Redan i september kom Madeleine med familj hem igen på tillfälligt besök – då för det högtidliga firandet av pappa kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.

Samtidigt har det sedan en tid varit känt att paret inte reser till Sverige för deltagande i Nobelfestligheterna 10 december.

Paret har i stället i dagarna uppmärksammat de amerikanska nobelpristagarna. Detta vid en tillställning på svenska ambassaden i Washington D.C.

Artikeln fortsätter under bilden.

Men nu kommer nya besked gällande Madeleines Sverigevistelser!

I den kungliga offentliga kalendern, som publiceras via hovets hemsida, kan man nämligen nu utläsa att prinsessan avser göra ett besök på hemmaplan – redan i november.

Och det handlar om ett engagemang som ligger prinsessan nära hjärtat.

Madeleine ska nämligen till Stockholm för att delta i två styrelsemöten för Childhood foundation – stiftelsen som arbetar för barns rätt till en trygg barndom och särskild med förebyggande åtgärder mot våld och sexuella övergrepp på barn över hela världen.

Madeleine väntas delta på två möten på kungliga slottet tillsammans med mamma drottning Silvia.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

I mitten på oktober deltog Madeleine tillsammans med maken Chris O’Neill i World Childhood Foundations galamiddag i New York. Men den här gången reser hon ensam.

– Prinsessan Madeleine reser hem ensam till det här styrelsemötet. Det är den 29 och den 30 november, därefter åker prinsessan tillbaka hem igen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning.