Madeleines snordyra outfit på galan – visar upp speciella lyxgåvan från Chris O’Neill

New York USA 20231016 Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York. Foto: Pontus Höök / TT New York USA 20231016 Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York. Foto: Pontus Höök / TT

New York USA 20231016 Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York. Foto: Pontus Höök / TT

Prinsessan Madeleine glänste på röda mattan – bland annat med en gåva från maken Chris O’Neill, skriver Nyheter24.

På måndagen hade mor och dotter en viktig tillställning att närvara vid i New York.

Då anlände nämligen drottning Silvia och prinsessan Madeleine till World Childhood Foundations galamiddag i New York. Detta i samband med att stiftelsen bjudit in till högnivåmöte i FN – med syftet att sätta skyddet av barn i centrum för hållbart resande och turism.

Drottningen är hedersordförande i tillika grundare av World Childhood Foundation, som arbetar för att förbättra villkoren för utsatta barn och barn som riskerar att utsättas för våld eller sexuella övergrepp. Stiftelsen är utan tvekan ett hjärteprojekt för drottningen, som också fått se sina egna barn engagera sig i denna fråga.

Artikeln fortsätter under bilden.

New York USA 20231016 Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York. Foto: Pontus Höök / TT

Framför allt är det yngsta dottern prinsessan Madeleine som deltagit i konferenser och uppdrag världen över – sida vid sida med sin mamma. Madeleine är bland annat vice hedersordförande i Childhood och engagerad i stiftelsens svenska styrelse.

Drottningen var huvudtalare vid arrangemanget, tillsammans med FN:s biträdande generalsekreterare Amina Mohammed och Dr. Najat Maalla M’jid, generalsekreterarens särskilda representant för våld mot barn.

– Viktiga steg har tagits på global, regional och nationell nivå för att ta itu med våld, utnyttjande och övergrepp i samband med resor och turism. Men framstegen har inte gjorts i den omfattning eller hastighet som krävs. Skyddet av barn måste stå i centrum för att göra sektorn verkligt hållbar, skriver Childhood på sin hemsida.

På evenemanget deltog alltså även prinsessan Madeleine och spred kunglig stjärnglans på röda mattan.

Efteråt har den generösa prislappen på hennes outfit blivit en stor snackis. Madeleine bar en mörkblå ärmlös klänning från Chiara Boni som enligt Nyheter24 går loss på uppemot 15 000 kronor.

Dessutom bar den svenska kungligheten fler lyxiga smycken – ett armband med fyra diamanter, en present från maken Chris O’Neill, samt en klocka, båda från modehuset Cartier. 

Madeleines klocka. Foto: Pontus Höök / TT

– Både armband och klocka är otroligt on brand för Madeleine som har en förkärlek för anrika utländska modehus. Det är igenkännbara pjäser som signalerar pengar och lyx, om än inte så mycket quiet luxury, säger smyckesexperten Hanna Hellberg, känd från bland annat Smyckespodden, till Nyheter24.  

Som expert i ämnet värderar hon hela Madeleines outfit på röda mattan till över en halv miljon kronor.

– Då jag inte vet exakt hur stora diamanterna i tennisarmbandet är får jag killgissa lite, men det borde ligga på minst 150 000 kronor, troligen mer. Med det i åtanke har jag har svårt att se att värdet för hela ”garnityret” ligger på under en 400 000, förutsatt att hon inte gjort ett riktigt bra kap och köpt klockan vintage. Men sannolikt är vi snarare på 500 000 – 600 000, säger hon till sajten.

Madeleines armband. Foto: Pontus Höök / TT
Exit mobile version