Hovet bekräftar: Därför saknades prins Oscar på kungliga firandet – familjen splittrad på nya bilderna

I söndags firades danske prins Christians 18-årsdag i Köpenhamn och på Christiansborgs slott var det stor galamiddag. Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle var alla bjudna.

Men prins Oscar fick inte närvara. Hovet berättar för Newsner varför prinsen inte följde med.

I helgen var det storslagen galamiddag och fest i Danmarks huvudstad Köpenhamn. Prins Christian, alltså drottning Margrethes barnbarn, fyllde 18 år i söndags och det skulle givetvis uppmärksammas.

Middagen hölls i Christiansborgs slott. Där samlades kungligheter från världens alla hörn och kanter för att önska födelsedagsbarnet ett fyrfaldigt leve. Totalt närvarade drygt 320 gäster.

Läs mer: Här slår Victorias modersinstinkt in med Estelle – detaljen i nya bilden från galamiddagen får folk att smälta

Tre fjärdedelar av den svenska kronprinsessfamiljen var på plats. Kronprinsessan Victoria, 46, (som faktiskt är prins Christians fadder), prins Daniel, 50, och prinsessan Estelle, 11, var samtliga på plats.

Prins Oscar, Prinsessan Estelle
Prins Oscar och prinsessan Estelle. Syskonkärleken lyser igenom. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Fick sitta vid olika bord

Eftersom vuxna och ungdomar blandades på middagen och festen tvingades familjen att splittra upp sig. Victoria fick sitta vid ett bord medan Daniel och dottern Estelle fick sitta tillsammans vid ett annat bord.

Den uppmärksamme noterade att prins Oscar, 7, inte var på plats med resten av familjen. När Newsner frågade Hovets informationsavdelning om var prinsen befann sig fick vi detta svar via mail:

Kronprinsessan, Prins Daniel och Prinsessan Estelle var inbjudna till Prins Christians 18-årsfirande”.

Oklart var prinsen befann sig

Utifrån det meddelandet tolkas det som att prinsen inte var bjuden. Hovet bekräftar även att Oscar inte var på plats i grannlandet.

Prins Oscar deltog inte vid firandet av Prins Christian”, skriver de.

Frågan är var den lille prinsen höll hus medan resten av familjen var på kalas? Det är uppgifter som Hovet tyvärr inte kan dela med sig av.

Var Prins Oscar befann sig under firandet är inte något vi kommenterar”, hälsar de i mailet.

Då vet vi alltså att prins Oscar inte var medbjuden till firandet i grannlandet. Hoppas de andra hade trevligt och njöt av tillställningen.

Stort grattis, prins Christian!