Christer Lindarws nya kungliga uppdrag – för prinsessan Estelle på 18-årsfesten: ”Stolt och hedrad”

Prinsessan Estelle var inbjuden på 18-årsfest.
Då kontaktade kungahuset Christer Lindarw.
Stjärnan belönades med en nyckelroll under förberedelserna.
– Stolt och hedrad igen, skriver han.

I helgen var det festdags för kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle.

Då fick de nämligen tillfälle att fira Danmarks prins Christian, som är kronprins Frederik och kronprinsessan Marys första barn. Han är nummer två i tronföljden efter sin far, och fyllde 18 år på söndagen den 15 oktober.

Victoria och Estelle på 18-årskalas

Den blivande 18-åringens farmor, drottning Margrethe, anordnade med anledning av bemärkelsedagen en stor galamiddag för tronarvingen på Amalienborgs slott. Den ägde rum på födelsedagen den 15 oktober, och bland annat kungligheter från hela världen var inbjudna till firandet.

En inbjudan har så klart också hamnat i Sverige – och Victoria dök upp i sällskap med Daniel och Estelle.

Trion strålade i kapp på Amalienborgs slott i samband med festligheterna.

Nu framkommer det också att svenske designern och artisten Christer Lindarw haft ett finger med i spelet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Victoria, Estelle och Daniel på 18-årsfest i Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2023/TT
Victoria, Estelle och Daniel på 18-årsfest i Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2023/TT

Christer Lindarw designade Estelles klänning

After Dark-stjärnan har flera gånger tidigare samarbetat med den svenska kungafamiljen.

I samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen hade Lindarw fått i uppdrag att designa kronprinsessans galablåsor.

Och nu har han alltså gjort det igen.

Inför firandet i Danmark fick Lindarw i uppdrag att designa prinsessan Estelles festklänning. Den 11-åriga prinsessan, som är tvåa i den svenska tronföljden efter mamma Victoria, bar en blomstrande klänning i Köpenhamn.

Nu berättar Christer Lindarw om uppdraget.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230206 Club After Dark och Christer Lindarw vinner Årets Scen under QX-galan på Cirkus i Stockholm under måndagen. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20230206 Club After Dark och Christer Lindarw vinner Årets Scen under QX-galan på Cirkus i Stockholm under måndagen. Foto: Henrik Montgomery / TT

På Instagram avslöjar stjärnan nu att det är han som står bakom designen av klänningen.

– Stolt och hedrad igen. Den här gången fick jag uppdraget att designa klänningen till underbara Prinsessan Estelle. Prins Christian av Danmark fyller 18 år, med stor galafest i Köpenhamn idag, skriver Lindarw.

Han fortsätter:

– Överdelen på klänningen är draperat tyllnät med gammelrosa tygblommor och pärlor. Kjolen i mjuk gammelrosa tyll. H.K.H kronprinsessan Victoria bär en klänning från Elie Saab.

Det är knappast första gången Christer Lindarw anlitas i kungliga sammanhang.

Lindarws succé på scen – som Silvia

När kronprinsessan fyllde 40 år stod Lindarw på scen klädd som drottning Silvia till publikens stora jubel i sommarsolen på Öland. Kungafamiljen jublade och drottningen applåderade från sin publikplats på parkett.

Sedan tog showen fart på allvar. Lindarw sjöng en specialkomponerad sång till Victoria med textrader som ”lekfull och flirtig, nu fyller du förti’” och ”det börja’ en dag när din pappa och jag träffades och det sa ’klick’”. Rösten påminde inte lite om drottning Silvias och showen lockade också fram ett stort leende hos prinsessan Estelle, som då var 5 år.

I sin bok ”This is my life” berättade Christer Lindarw att han vid ett tillfälle redan på 1970-talet passat på att fråga drottningen om hon tagit illa upp av hans imitationer.

– Inte alls! Det har varit intelligent, proffsigt och med smak, ska drottningen då ha svarat, och även berättat att Victoria som barn ska ha gillat att titta på After Darks uppträdanden.

Så underbart! Vilken stjärna du är, Christer!