Prins Carl Philip och prinsessan Sofia avslöjar den stora nyheten – de blir prins Julians faddrar

Prins Julian

Foto: Instagram & TT

I våras nåddes vi av den underbara nyheten att prins Carl Philip och prinsessan Sofia blivit föräldrar till ännu en prins – prins Julian.

Under lördagen är det dags för prins Julians dop.

Nu avslöjar hovet vilka som blir prinsens faddrar.

Prins Julian Herbert Folke föddes 26 mars i år. Samtidigt meddelade en stolt farfar, kung Carl XVI Gustaf att Julian kommer att vara hertig av Halland.

Givetvis var lyckan stor när Prins Carl Philip och prinsessan Sofia meddelade att de fått sitt tredje barn. I samband med prins Julians födelse blev prins Alexander, 5, och prins Gabriel, 3, storebröder till familjens tredje prins.

Kusinerna i kungafamiljen har den senaste tiden blivit allt fler och för en tid sedan tog Kung Carl XVI Gustaf beslutet om ett minskat kungahus.

En av beslutets konsekvenser innebär att prins Julian, trots sin tillhörighet i kungafamiljen, inte är en del av kungahuset.

”I enlighet med Konungens beslut av den 7 oktober 2019 om förändringar i det Kungl. Huset är Prins Julian medlem av den Kungl. Familjen. Prinsen kommer dock ej att ingå i det Kungl. Huset och är således ej kunglig höghet”, står att läsa på hovets hemsida om prins Julian.

Inget dop i tv

Under lördagen den 14 augusti är det dags för lillprinsen att döpas. Men till skillnad från tidigare kungliga dop kommer denna stora händelse inte att sändas i SVT. Något även hovet bekräftat på kungahusets hemsida.

Dessutom har hovet tidigare meddelat att enbart den närmaste familjen kommer att närvara vid dopgudstjänsten för prins, enligt tidigare uppgifter från Expressen.

– Nu är datumet satt och utifrån det får vi se antal i kyrkan och liknande. Vi är ju fortfarande i en pandemi och det är det som styr litegrann. Men man kan säga att det blir ett lite mindre dop med anledning av pandemin, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare förmedlat till Expressen.

Prins Julians faddrar

Det svenska folket kommer alltså inte att kunna följa dopet i tv-rutan som äger rum i Drottningholms slottskyrka. Däremot avslöjade hovet under fredagen vilka som blir prins Julians faddrar.

”Prinsparet har valt följande fem faddrar till Prins Julian:

Herr Johan Andersson
Fru Stina Andersson
Herr Jacob Högfeldt
Herr Patrick Sommerlath
Fröken Frida Vesterberg”, skriver hovet i ett pressmeddelande.

Foto: Prins Carl Philip/ Kungl.Hovstaterna

Vilken underbar nyhet för vår lilla prins! Hade ni velat se dopet på tv? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Exit mobile version