Prins Daniel tokhyllas efter invigningen på barnsjukhuset – fina initiativet får hjärtan att smälta

Prins Daniel

Foto: Instagram

Under onsdagen invigde Prins Daniel barnregionvårdsavdelningen som flyttar in i nya lokaler på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Något som nu hyllas stort på Kungahusets Instagram.

Nu flyttar barnregionsvårdsavdelningen, BRA, in i nya lokaler på Karolinska i Huddinge.

Detta för att kunna ta emot fler patienter och ha möjlighet att ge mer avancerad vård, skriver Karolinska på sin hemsida.

BRA behandlar barn som har sjukdomar i bland annat njurarna, tarmarna och blodet.

Barn från hela landet behandlas på avdelningen.

– Den här avdelningen har en väldigt central roll. Barnregionvården som ska använda den här avdelningen är en av juvelerna i kronan inom barnsjukvården i Stockholm, säger Svante Norgren, chef på Tema Barn – Astrid Lindgrens barnsjukhus i ett uttalande.

Prins Daniel inviger ny avdelning för svårt sjuka barn

Många var på plats för invigningen. Inte minst Prins Daniel, som själv har erfarenhet från att våras på sjukhuset.

”I dag invigde Prins Daniel, tillsammans med Lukas som är patient på sjukhuset, den nya barnregionavdelningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge. På avdelningen utreds, vårdas och behandlas barn med ovanliga eller komplicerade sjukdomar i njurar, bukspottskörtel, tarmar, lever, blod och benmärg.

Barnen som vårdas på den nya sjukhusavdelningen kommer från hela Sverige och under besöket på sjukhuset togs Prinsen också emot på Ronald McDonald-huset där familjer får möjlighet att bo under tiden barnen vårdas på sjukhuset,” skriver Kungahuset på sin Instagram.

Här kan du se bilder från invigningen:

”Jag är så glad”

I sitt tal pratade prinsen bland annat om hur bra han tycker personalen på Huddinge sjukhus är.

– När man är sjuk är det så viktigt hur man har det runt omkring. Jag tänker på den otroligt proffsiga personalen som jag vet finns här på Huddinge, sade han enligt Karolinska och fortsatte:

– Jag är så glad för er att ni får den här nyrenoverade lokalen. Både för personalen, för barnen och föräldrarna. Jag önskar verkligen att alla barn som är här: att det ska gå åt rätt håll och att det blir bra. Det är inte alltid det blir så – men jag håller alla tummar- och tår och önskar er all lycka till.

I kommentarsfältet på Instagram hyllas han nu stort.

”Vilket härligt engagemang! Prins Daniel ser väldigt stilig ut!”

”Så fint!”

”Bra jobbat Lukas! Och Prins Daniel med såklart!”

”Underbart! H.K.H Prins Daniel är en så stor tillgång för kungafamiljen. Alltid stilfull, i tjänst och charmig. En kärleksfull far och make. Sverige kan vara stolta över honom.”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version