Därför har Silvia inte synts till sista tiden – då gör drottningen äntligen comeback

Under den senaste tiden har drottning Silvia lyst med sin frånvaro i offentligheten.

Det skulle anledningen till Silvias frånvaro kunna bero på.

Drottning Silvia, 80, har inte synts till i det offentliga på ett tag. Det är inte likt drottningen, som annars har många uppdrag och ofta deltar under ceremonier, invigningar och dylikt.

I början av veckan så ägde den årliga konferensen ”Folk och Försvars Rikskonferens” rum i Sälen. Kungen, Kronprinsessan Victoria samt prins Daniel deltog under konferensen som varade från söndag till tisdag.

Under konferensen diskuteras frågor gällande säkerhetsläget i världen och Sverige. Flera experter på området var där och föreläste.

Drottningen följde inte med

Men drottning Silvia, som under tidigare år i regel följt med på den årliga konferensen, lös med sin frånvaro.

Hovet har inte gett någon förklaring till varför inte drottningen följde med på konferensen. Detta har lett till spekulation kring Silvias mående. Men vi får inte glömma att hon haft en minst sagt hektisk december bakom sig.

Drottningen fyllde nämligen 80 år dagen före julafton. Långt innan hennes födelsedag så satte firandet igång och hon har haft fullt upp under hela december.

STOCKHOLM 20231221 Drottning Silvia fotograferad under torsdagens mottagning på Stockholm slott med anledning av drottningens kommande 80-årsdag. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Foto: Jonas Ekströmer / TT

Snart gör Silvia comeback

Men den som är rädd för att Silvia tagit ut sig fullständigt kan vara lugn. Snart är det dags för henne att träda fram offentligt igen. Den 16 januari delar hon nämligen ut stipendium för Drottning Silvias Jubileumsfond, som verkar för att framhäva forskning kring barn och funktionshinder.

Redan dagen efter är hon med och lämnar företräde för Sveriges Olympiska Kommitté tillsammans med kungen. Då står nämligen Sommar-OS i Paris 2024 på agendan.

Det verkar således som att drottningen bara tagit en välförtjänt paus i början av året innan hon återigen drar igång med sitt fullspäckade schema igen.

Vilken stjärna till drottning vi har! Hon förtjänar lite semester i den annars så hektiska vardagen!

Nu passar vi på att hylla Silvia i kommentarerna på Facebook!