Prinsessan Birgittas vånda – efter incidenten med Hagasessorna utanför rampljuset: ”Ledsen”

Prinsessan Birgitta lämnade återbud till stora firandet.
Det ångrar hon i dag.
– Jag var ledsen när jag såg allting, säger hon nu till veckotidningen Hänt.

Återföreningen som kom av sig.

När kung Carl XVI Gustaf firade sina 50 år på tronen tidigare i september månad, kunde inte alla systrarna delta på plats.

Kungens tre äldre systrar, prinsessan Margaretha, 88, prinsessan Birgitta, 86, och prinsessan Desirée, 85, tvingades alla lämna återbud till det storslagna och historiska firandet.

Det väntades bland annat stor jubileumsmiddag på slottet i Stockholm där kungafamiljen och de nordiska statscheferna och tronföljarna med gemåler, samt representanter för riksdagen och regeringen med flera närvarade.

Tre av Hagasessorna lämnade återbud

Men av kungens systrar kunde alltså ”enbart” prinsessan Christina, boendes i Sverige, närvara.

Prinsessan Birgitta förklarade då att det var hälsoläget som ställde till det för Margaretha och Desirée.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20180608 Prinsessan Margaretha, prinsessan Birgitta, prinsessan Désirée och prinsessan Christina Drottningholms slottskyrka. Idag döps prinsessan Madeleine och Christopher O'Neills dotter prinsessan Adrienne i Drottningholms slottskyrka. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20180608 Prinsessan Margaretha, prinsessan Birgitta, prinsessan Désirée och prinsessan Christina Drottningholms slottskyrka. Idag döps prinsessan Madeleine och Christopher O’Neills dotter prinsessan Adrienne i Drottningholms slottskyrka. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– De kan inte gå och blir inte bättre, tyvärr. Desirée hade hjärnhinneinflammation så hon får nog vara glad att hon lever överhuvudtaget, men Margaretha är gammal bara och har haft ett par grejor också naturligtvis, och har det besvärligt. Det är åldern som tar ut sin rätt, säger prinsessan Birgitta, 86, till Expressen.

Birgitta sade också i den stora intervjun att hon själv inte heller ämnade åka hem till Sverige från Spanien.

– Jag kan röra på mig och alltihop, men jag känner mig ensam utan dem. Det skulle kännas som om en kroppsdel saknas att vara där utan dem. Vi håller ihop väldigt mycket. Det är aldrig ett bråk, sade hon då och hoppades också på förståelse från svenska folket.

Artikeln fortsätter under bilden.

SVANSKOG 2012-05-31 Prinsessan Birgitta invigde på torsdagen matsalen " H.K.H Prinsessan Birgittas matsal" på Svanskog värdshus i Svanskog. Foto: Johan Eklund / TT
SVANSKOG 2012-05-31 Prinsessan Birgitta invigde på torsdagen matsalen ” H.K.H Prinsessan Birgittas matsal” på Svanskog värdshus i Svanskog. Foto: Johan Eklund / TT

Prinsessan Birgittas ånger

Nu har det gått några veckor sedan det stora firandet av deras lillebror kungen.

Allting direktsändes i många timmar i Sveriges Television. Prinsessan Birgitta följde festligheterna, och förklarar nu att hon hade velat vara där.

– Ja absolut, säger hon till Hänt.

Hon uttrycker en ånger över sitt beslut, även om hon kunde följa allting på avstånd.

– Jag har sett allting här, jag var lite ledsen att jag sa nej till det hela men det var lite rörigt och utan mina systrar ville jag inte komma. Det var bara så helt enkelt. Jag var ledsen när jag såg allting, säger Birgitta.

Vi hoppas på det bästa för er!