Victoria tokhyllas efter ovanliga initiativet med familjen på julafton – nu ser alla samma sak: ”Så fint”

Jobbesök med hundmys.
Kronprinsessfamiljen passade på att uppmärksamma några av alla människor som arbetade under julafton.
Nu hyllas deras initiativ.

I tv kunde svenska folket på julaftonskvällen se kronprinsessan Victoria läsa julevangeliget i SVT.

Då såg det ut så här:

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Tidigare under dagen hade Victoria, tillsammans med sin familj, tagit initiativ till att visa uppskattning åt en yrkesgrupp som jobbar på årets kanske största högtid.

Det är inte första gången som Victoria tillsammans med prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar genomför ett arbetsplatsbesök på självaste julafton.

I fjol åkte kronprinsessfamiljen till Stockholms lokaltrafiks depå i Ulvsunda där man träffade medarbetare som jobbar med SL:s kollektivtrafik.

I år valde de att åka till Värtahamnen i Stockholm, för att träffa Tullverkets personal som arbetade under julafton.

Kronprinessfamiljen fick där även träffa myndighetens fyrbenta hjältar, Tullverkets sökhundar, vars tjänster så klart också behövdes på julafton.

– En särskild hälsning om en god jul till alla som arbetar runtom i Sverige under helgen! På julaftons förmiddag besökte Kronprinsessfamiljen Tullverkets tjänstgörande personal i Värtahamnen i Stockholm. Under besöket framförde Kronprinsessfamiljen önskningar om en god jul och ett gott nytt år till den personal i Tullverket som arbetar under julen och de kommande helgerna, skriver kungahuset på Instagram.

Nu hyllas initiativet stort. På Instagram möts Victoria och familjen av positiva hejarop i kommentarsfältet.

”Så fint att lillprinsen och prinsessan ser alla som jobbar under julafton”, skriver en av kungahusets följare i en kommentar till inlägget.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20231224 På julaftonens morgon besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel tillsammans med barnen, prinsessan Estelle och prins Oscar, Tullverket i Värtahamnen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20231224 På julaftonens morgon besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel tillsammans med barnen, prinsessan Estelle och prins Oscar, Tullverket i Värtahamnen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

”Kul att kronprinsessfamiljen besöker olika verksamheter på julafton och visar sin uppskattning”, skriver en annan följare.

”Så fint att kronprinsessfamiljen tar sig tid att visa sitt intresse för Sverige även på julafton”, skriver en tredje.

”Ni behövs verkligen, hoppas att det blir lugnt för all arbetande personal i helgerna”, skriver en fjärde.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev