Darins krav på kärleken – bekräftar villkoren för relationen: ”Alltid nummer ett”

Darin Zanyar. Foto: TT

Darin Zanyar. Foto: TT

Darin Zanyar är tillbaka – med besked.

På tisdagskvällen gör popstjärnan – som tidigare i våras berättade om den underbara kärlekslyckan med sin partner – comeback på Sollidenscenen i Allsång på Skansen.

Och inte nog med det – direkt efter ordinarie allsångssändning tar Darin över scenen och bjuder på en heltimmes underhållning i programmet ”Allsångsscenen är din”. Ett gästspel som tidigare förärats artister som exempelvis Tomas Ledin, Håkan Hellström och Laleh Pourkarim.

– I kväll tar jag över Allsångsscenen i en hel timme i SVT kl 21:00. Det ska bli sååå kul! Ses vi i rutan? skriver Darin på Instagram inför extrakonserten på bästa sändningstid.

Darin Zanyar i Allsång på Skansen

Kanske kommer tittarna då att få höra hits på både svenska och engelska? Darin har ju på senare år gett ut låtar på båda språken.

Tidigare har Darin framträtt i Allsången vid flera tillfällen – senast 2021 när han sjöng hitlåten ”Can’t Stay Away”.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Efter genombrottet i ”Idol” 2004 har karriären gått spikrakt uppåt för Darin. 2005 släppte han sina två första album, och har därefter skrivit låtar till såväl sig själv som andra artister.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2015-07-14 Darin uppträder i Allsång på Skansen 2015. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Darin gjorde succé i ”Så mycket bättre”

År 2012 medverkade han i en av de tidiga säsongerna av ”Så mycket bättre”, sida vid sida med Linda ”Miss Li” Karlsson, Magnus Uggla, Olle Ljungström, Pugh Rogefeldt, Sylvia Vrethammar och Maja Ivarsson.

Ett minnesvärt ögonblick var helt klart då den unge popartisten sjöng Ljungströms klassiker ”En apa som liknar dig”.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Efter framgångarna på hemmaplan fick skivbolagen ute i Europa upp ögonen för det svenska stjärnskottet, och Darin fortsatte en tid att sjunga enbart på engelska.

Fram till år 2015 – då han släppte sitt första album helt på svenska. ”Fjärilar i magen” blev en succé både hos kritiker och hos fansen. Redan första singeln från den nya skivan, ”Ta mig tillbaka”, hyllades stort.

I november 2017 återkom Darin med sin andra platta på svenska, ”Tvillingen” – hans sjunde albumetta i Sverige. Därefter har han släppt flera singlar på såväl svenska som engelska som nått stora framgångar på listorna, bland annat ”Can’t Stay Away” och senaste singeln ”Starkare” som spelats flitigt i radio på senare tid.

I höst fortsätter Darin med en stor arenaturné ute i landet.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2014-06-10 Darin, en av de artister som presenterades på Solliden på Skansen i Stockholm, inför 2014 års Allsång på Skansen. Foto: Sören Andersson / TT

Darin Zanyar partner

Nu har det gått ganska exakt tre år sedan Darin för första gången valde att komma ut som homosexuell.

Det var i början av augusti 2020 som artisten själv kände att han ville berätta om detta. Via Instagram skrev han då:

– Alla i världen borde kunna få känna sig stolta och accepterade för vem man är. Jag var hur svårt det kan vara. Tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara homosexuell. Happy Pride! skrev artisten då.

LÄS MER: Darin berättar: ”Jag är stolt över att vara gay”

Sedan dess har Darin också träffats av Amors pilar. I en intervju med Aftonbladet i mitten av maj i år bekräftade artisten att han är i ett förhållande.

– Jag trivs och det känns bra. Jag är glad, sade han då.

Han ville då inte gå in på hur han träffat sin partner, och var också fåordig om hur länge de kilat stadigt.

Även i Sveriges Radios P4 Extra har Darin berättat om kärlekslyckan.

– Jag är inte singel. Det är det du får, jag är inte singel i alla fall, sade Darin i en intervju med programledaren Titti Schultz.

– Jag blir glad för din skull! För du ler med hela ansiktet när du säger det och det tycker jag känns härligt, sade Titti då.

Darins villkor i en relation – bekräftade sina önskemål

Darin har i tidigare intervjuer framhållit framför allt en egenskap som viktig för honom i en relation: nämligen humor.

När Darin gästade TV4:s ”Hellenius hörna” år 2021 fick han frågan av programledaren David Hellenius om vad han ser som de viktigaste egenskaperna hos en partner i en relation.

– Bra fråga. Det måste vara någon som är rolig så klart, det är nummer ett. Någon som kan vara spontan. Någon som gillar mat, jag käkar rätt mycket. Kanske inte syns, men det gör jag, haha, sa Darin då i ”Hellenius hörna”.

Han tillade dessutom:

– Och så måste den ju gilla musik också! Kan vara vara bra, jobbigt om den inte vill höra någon musik.

Att just humorn är viktigt, var någonting som Darin även poängterade i sin intervju med Aftonbladet tidigare i år.

– När jag klickar med någon, både vänner eller om det är en partner, så är det humor som alltid är nummer ett. Det är så jag klickar först.

Vi önskar dig all lycka Darin, både med kärleken och på scenen!

Allsångsscenen är din med Darin sänds på tisdag den 8 augusti klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play. Dessutom medverkar Darin i Allsång på Skansen som börjar klockan 20.00.

Exit mobile version