Lotta Engberg höjer rösten – talar ut om Pernilla Wahlgren inför premiären av allsången: ”Jag tror att…”

Nu är det dags för två allsångsprogram att ta över tablån.

Lotta Engberg har redan dragit igång med två program från Liseberg, men under tisdagskvällen är det dags för Pernilla Wahlgren.

Och inför den stundande premiären har Engberg ett par saker att säga om sin kollega och konkurrent.

Väntan har varit lång och svår.

Redan i maj nåddes vi av beskedet att Pernilla Wahlgren tar över ”Allsång på Skansen” efter Sanna Nielsens avhopp förra året.

Från och med sommaren 2023 kommer det alltså vara en ny stjärna som kommer sjunga allsång tillsammans med svenska folket från Sollidenscenen.

Och redan innan ens Pernilla har ställt sig på den stora scenen har det diskuterats flitigt i sociala medier kring hur stjärnan ska ta sig an det nya uppdraget.

Många har redan riktat kritik mot att Wahlgren syns för mycket i tv-rutan, något som inte undgått stjärnan själv.

Pernilla Wahlgren svarar på kritiken kring Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgren leder Allsång på Skansen sommaren 2023. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT
Pernilla Wahlgren leder Allsång på Skansen sommaren 2023. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

I egna podden ”Wahlgren och Wistam” berättade Pernilla kort efter tillkännagivandet att hon tar över allsången, om hur hon bemötts av hård kritik.

“Det kommer alltid finnas haters som tycker att jag är överallt, eller att jag inte är ett dugg rolig, eller att familjen Wahlgren syns överallt. Jag förstår att jag är mer liksom… jamen det finns saker att störa sig på med mig, och det är ju för att jag också har en realityshow där jag också vågar visa mina dåliga sidor”, sa hon då.

Och att ta över efter just Sanna Nielsen har också väckt mycket känslor hos Pernilla.

“Det är klart att det är [läskigt] för hon har varit väldigt omtyckt och gjort ett väldigt bra jobb. Men, för det första kan jag inte göra mer än mitt bästa, och sedan vet jag att jag har fått det här jobbet på grund av min erfarenhet – att jag har hållit på så många år i branschen – är bred som artist, kan sjunga, kan vara programledare, kan underhålla och är inte en nervös person i grund och botten”, sa hon då.

LÄS MER: Olle Jönssons nya ord om Pernilla Wahlgren – uttalandet inför Allsång på Skansen: ”Ska inte vara…”

Lotta Engbergs personliga åsikt om Pernilla Wahlgren

Och det finns en speciell person som redan på förhand har bestämt sig för vad hon tycker om Pernillas insats i allsången.

Under måndagskvällen passade Lotta Engberg på att skicka en personlig hälsning till sin konkurrent och kollega på ett mycket speciellt sätt.

Lotta Engberg
Foto: TV4

Bara knappt ett par minuter in i programmet riktade hon sig direkt mot kameran och sa:

– 1985 gjorde då hon debut i svenska Melodifestivalen, blott 17 år gammal. Och i morgon gör hon debut som allsångsledare i våran huvudstad, sa Lotta Engberg i direktsändningen och fortsatte:

– Vet ni vad? Nu tycker jag vi tar och hyllar Pernilla Wahlgren genom att ta oss till Piccadilly circus.

Pernilla Wahlgren
Foto: Kanal5

Och mycket riktigt, Lotta och hela Liseberg sjöng med till Pernillas otroliga melloklassiker från 1985.

När Lotta Engberg dessutom fick frågan om vad hon tycker om Pernilla inför ”Allsång på Skansen” premiären, hade hon bara fina saker att säga.

– Jag tror det kommer bli skitbra. Pernilla är ett fullblodsproffs som kommer att färga Allsången på ett fantastiskt sätt, har hon sagt till Expressen.

Underbara Pernilla Wahlgren, vi önskar dig all lycka! Du är fantastisk!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.