Foto: Stina Stjernkvist/TT & Fredrik Sandberg/TT

Därför tackar Tommy Körberg nu för sig – folkkäre stjärnans besked om framtiden

Tommy Körberg går i mål.
Nu tackar den folkkäre artisten snart för sig efter en succésommar.

Tommy Körbergs makalösa karriär innefattar 50 år på scenen – och nu ska den firas med en stor Sverigeturné.

Med start Örebro 5 juli reser han land och rike runt med sin ”Grand Finale”-show som tidigare spelats för fulla salonger i Stockholm och beskrivs som en resumé av artistens karriär.

Han är under 2024 också aktuell i rollen som Gottfrid i ”Änglagård”-musikalen på Oscarsteatern i Stockholm. Dessutom har han tidigare i sommar också stått på scen tillsammans med Benny Anderssons orkester för första gången på fem år.

Den konserten med supergruppen – som bildades av Abba-medlemmen år 2001 och bland annat innefattar Orsa spelmän inklusive Kalle Moraeus, och med Helen Sjöholm och Tommy Körberg på sång – blir BAO:s enda för i år.

Tur då för alla BAO-fans att den konserten filmades för SVT:s räkning – och kommer att sändas i public service-kanalen under hösten.

Men under juli och augusti månad har Körberg alltså haft fullt fokus på sin egen storslagna och hyllade show – ”Grand Finale”. Den hade premiär redan 2022 i Stockholm och prisades då av recensenterna.

Under hela sommaren har stora delar av Sverige fått ta del av föreställningen i samband med Körbergs sommarturné. Inför densamma gav han en intervju med DN och berättade då om planeringen av föreställningen.

– Ja, jag står ju där i två timmar. Det är ett slags resa genom min karriär men det är ju ingen final på det sättet, om alla tror att jag ska dö. Men, det är ett farväl. Ett par hits och så berättar jag lite om vad som hänt i livet. Och så har vi ett väldigt bra band bestående av åtta medmusikanter, säger Körberg till Dagens Nyheter.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Då går Körberg i mål med sommarturnén – tackar för sig

Och nu har sommarens stora turné alltså snart nått sitt slut.

Den gångna helgen genomförde Körberg två bejublade konserter – i Järvsö respektive på Skansen i Stockholm. Han hyllades stort i lokalpressen efter den förstnämnda spelningen, då Ljusdals-Postens utsände konstaterade att ”den 76 år unge entertainerns rörelser på scenen är måhända något stelare, men rösten verkar åtminstone vara helt intakt”.

Nu väntar ytterligare två spelningar för Körberg: i Västerås på fredag 23/8 respektive Gävle på lördag 24/8 innan sommarturnén ”Grande Finale” har nått vägs ände.

76-åringen älskar att stå på scen – och som han levererar! I höst kan fansen åter se honom i ”Änglagård”-musikalen på Oscarsteatern i Stockholm mellan 6 september–14 december.

Vi önskar dig lycka till med de två sista konserterna för denna sommar, Tommy!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev