Foto: Christine Olsson/TT

Stora hyllningar till Tommy Körberg – efter mäktiga paradnumret ”Stad i ljus” på QX-galan

Här gör Tommy Körberg succé på QX Gaygalan – igen.
Den folkkäre artisten återvände till scenen och levererade ett av sina stora paradnummer.

Han är högaktuell hela våren med sin ”Grand Finale”-show. Tommy Körberg, 73, älskar att stå på scen – och som han levererar.

När hans föreställning hade premiär förra månaden hyllades han stort av recensenterna.

”Rakt igenom sjunger Körberg fantastiskt, och är uppenbarligen inspirerad av sina åtta medmusikanter. Även om man har hört ”Anthem” en eller två gånger tidigare så gör han den fortfarande med sådan närvaro och tonkraft att folk ställer sig och jublar”, skrev Aftonbladets Jens Peterson i sin recension efter premiären och belönade Körberg med betyget fyra av fem plus.

LÄS MER: Efter 20 år tillsammans – Tommy Körbergs avgörande besked till hustrun: ”Det vore dumt…”

På senare år har han varit aktuell i olika tv-program som ”Så mycket bättre” – och i slutet av 2021 fick han ta emot medalj av kronprinsessan Victoria. Körberg fick ta emot medalj för ”tonkonstens främjande” när Musikaliska akademiens högtids­sammankomst firade 250 år, med motiveringen:

”Med en röst som kan liknas vid en naturkraft har Tommy Körberg sjungit sig rakt in i svenska hjärtans djup. Den utgör inte bara ett ovärderligt instrument för flera av vår samtids främsta låtskrivare, textförfattare och revymakare. Tommy Körberg har under sin drygt halvsekellånga karriär också gjort storartade tolkningar av äldre sånger av de mest skiftande slag och därmed gett dem en renässans. Allting förmedlat med den där rösten som vi aldrig tröttnar på att höra”, skriver Musikaliska akademin på hemsidan.

Körbergs succé på galan

Och i måndags var det dags igen för ny Körberg-succé – när den årliga QX Gaygalan arrangerades på Cirkus i Stockholm. Galan, som sänds i efterhand i TV4 på fredagskvällen klockan 21.30, avslutades med en av Körbergs riktiga klassiker.

”Nu lyses Cirkus upp med mobiler när han sjunger sin legendariska Stad i ljus. Och ja, QX Gaygala-general Anders Öhrman hade rätt. Det blev definitivt allsång”, skriver tidningen QX i sin egen rapportering från galakvällen.

STOCKHOLM 20220425 Tommy Körberg sjunger ”Stad i ljus” som får avsluta QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20220425 Tommy Körberg sjunger ”Stad i ljus” som får avsluta QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Christine Olsson / TT

Det var inte första gången som Körberg gjorde succé på QX Gaygala. Redan för elva år sedan stod han på samma scen och framförde en magisk version av Frank Sinatra-klassikern ”My Way”:

Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar Tommys makalösa stämma!