Arvingarnas protest mot SVT – efter upptäckten bakom kulisserna i Melodifestivalen 2021: ”Blir tvungen”

Arvingarna med "Tänker inte alls gå hem" i Melodifestivalen 2021. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Foto: Stina Stjernkvist, SVT/Naina Helén Jåma/TT

Arvingarna gör comeback i Melodifestivalen 2021.

Då separerades dansbandet direkt av SVT – och tvingades säga ifrån.

– Man blir tvungen att höfta lite grann med vissa saker, säger Casper Janebrink till Aftonbladet.

Arvingarna är tillbaka i Melodifestivalen igen. 2021 gör de entré med bidraget ”Tänker inte alls gå hem” som bland annat är skrivet av schlagerdrottningen Nanne Grönvall.

Detta bara två år efter succén med ”I do” – låten som blev en riktig hit och gick till final via Andra chansen. I finalen i Friends arena slutade dansbandet på en hedrande sjundeplats.

Största framgången i tävlingen kom dock som bekant redan 1993 med ”Eloise” som vann den svenska uttagningen och fick tävla i Eurovision Song Contest i Millstreet, Irland. Som Sveriges representant i den stora Europafinalen slutade Arvingarna sjua.

Återstår att se om ”Tänker inte alls gå hem” har liknande potential. På lördagskvällen går Arvingarna in i Melodifestivalens första deltävling 2021 och på förhand tillhör gruppen en av de förhandstippade favoriterna.

Samtliga program sänds i år från Annexet i anslutning till Globen i Stockholm – utan publik till följd av coronapandemin och restriktionerna som följt i dess spår.

Arvingarna med ”Tänker inte alls gå hem” i Melodifestivalen 2021. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

I och med pandemin har SVT tvingats till stora förändringar av hela upplägget runt Melodifestivalen 2021. Artisterna och dansarna bär larm som piper om de kommer för nära varandra – och för Arvingarna blev de hårda coronareglerna påminda redan när de anlände till Stockholm i veckan.

Arvingarna separerades direkt av SVT

Det västsvenska dansbandet anlände med tåg till huvudstaden – och när de kom fram stod fyra olika taxibilar och väntade på Casper Janebrink, 51, Lars ”Lasseman” Larsson, 48, Tommy Carlsson, 52 och Kim Carlsson, 48.

Då sade gruppen ifrån.

– Det har bokats så att vi inte satt tillsammans på tåget hit. Och vi hade varsin taxi som hämtade oss. Vi skulle även vara uppdelade i olika taxibilar här i Stockholm, men då fick vi säga till SVT att ”Hallå, vi är ju ändå en enhet, vi måste räknas som en artist”, säger Casper Janebrink till Aftonbladet.

SVT:s stenhårda coronaregler i Melodifestivalen 2021

ESKILSTUNA 20200228 Christer Björkman på pressträff inför fredagens genrep av deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen i STIGA Sports Arena. I år är schlagergeneralen själv programledare i alla shower. Foto: Naina Helén Jåma / TT

De stenhårda coronarestriktionerna märks även bakom kulisserna på Melodifestivalen 2021. SVT har inte lämnat någonting åt slumpen i år – vilket Arvingarna också fick erfara i logen när avståndslarmen som artisterna utrustats med pep hejvilt.

– Vi kunde först inte sitta i vår loge utan att det pep, säger Lasseman Larsson till Aftonbladet.

Arvingarna är en av två gruppakter i första deltävlingen – även rockbandet Lillasyster medverkar i lördagens program.

Casper Janebrink: ”Tanken är god”

Frontmannen Casper Janebrink i Arvingarna menar att SVT:s regler kanske är lite väl hårda.

– Tanken är god med alla regler och så, men man blir tvungen att höfta lite grann med vissa saker. Vi måste ju räknas som en enhet. Det är mer när dansare går mellan olika artister, för dem är det viktigt att hålla avstånden, använda munskydd och så vidare, säger han.

Arvingarna med ”Tänker inte alls gå hem” i Melodifestivalen 2021. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Vad tycker du om första deltävlingen i Melodifestivalen 2021? Vilka låtar bör gå vidare? Vad tycker du om Arvingarnas comeback i tävlingen? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Exit mobile version