Därför är Gunilla Perssons advokat vansinnig – efter Kronofogdens beslag: ”Skitförbannad”

Gunilla Perssons advokat Mark Safaryan

Foto: Johan Nilsson/TT

Kronofogden har beslagtagit kläder och skor från hennes hotellrum i Växjö. Nu rasar Gunilla Perssons advokat mot myndighetens agerande.

– Jag är skitförbannad och det är Gunilla också, säger Mark Safaryan till TV4 Nyheterna.

I lördags kväll hade Hollywoodfrun Gunilla Persson, 65, anledning att fira. Hennes låt ”I won’t shake (La la Gunilla)” tog sig till det nya kvalet i ”Melodifestivalen”.

Hon syntes på bilderna från efterfesten i Växjö.

Läs mer: Anna Ankas attack mot Gunilla Persson – därför sågar hon debutanten i Melodifestivalen 2024

Läs mer: Gunilla Perssons utspel mot Christine Meltzer – efter imitationen i Melodifestivalen: ”Jag visste ju…”

Men på söndagsmorgonen var det plötsligt bistrare miner. Runt 08-tiden gjorde Kronofogden en så kallad gryningsräd mot tv-profilen.

Detta med anledning av den skuld på drygt 630 000 kronor som hon har hos Kronofogden. Myndigheten skulle helt enkelt göra en utmätning och de beslagtog ett par Chanel-skor, två kavajer, fyra halsband, fyra armband, sex ringar, tre väskor och en klänning.

Advokaten: ”Vi var beredda”

Efter en första värdering trodde Johannes Paulson, verksamhetsutvecklare på Kronofogden, att sakerna var värda runt 100 000 kronor – alltså inte i närheten av att täcka skulden.

Gunillas advokat har i flera olika uttalanden sagt att de visste om att Kronofogden skulle komma på morgonen, någonting myndigheten inte hållit med om.

Gunilla Persson framför ”I won’t shake (La la Gunilla)” i Växjö. Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi var beredda på så sätt att jag personligen var på plats för att representera min klients intressen i kontakt med myndigheten och jag har varit närvarande under hela samtalet som vi har haft. Det var ett konstruktivt och bra samtal, säger Mark Safaryan, som är advokat och delägare i Juristhuset, till TV4 Nyheterna.

Han försäkrar alla fans om att Gunilla får behålla de scenkläder och de smycken som hon haft på sig i ”Melodifestivalen”. Den outfiten har hon fått behålla.

Kritiserar Kronofogden

Sedan riktar Safaryna skarp kritik mot Kronofogdens agerande. Han gillar inte hur de pratat om söndagens beslag i media.

– Bland annat har man uttalat sig i media specifikt om Gunilla Perssons ärende vilket jag menar är icke korrekt och strider mot de förvaltningsrättsliga principer som bland annat Kronofogden som myndighet har skyldighet att följa, säger han och fortsätter:

– Min klient anser att Kronofogden har dramatiserat den här händelsen på ett sätt som är rättsvidrigt. På riktigt är det så. Jag är skitförbannad och det är Gunilla också.

Vidare säger han att Gunilla Persson kommer att fortsätta att ha en dialog med myndigheten för att hitta en lösning på problemet.

Vi får se hur det här slutar. Det kan ta vilken riktning som helst.

Vad tycker du om Gunillas låt i ”Melodifestivalen”? Kommentera gärna på Nöjeslivets Facebook-sida.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version