Dottern Erikas oerhört ärliga ord – så var uppväxten med Gunilla Persson: ”Hon är precis som…”

Hela hennes barndom präglades av mammans medverkan i en realityshow. Nu berättar Erika hur det var att växa upp med kändisen Gunilla Persson som förälder.

– Jag älskar min mamma och hon har gjort ett bra jobb med min uppfostran. Men det är klart. Mamma är en väldigt excentrisk person, säger hon i en intervju med Expressen.

När Erika Persson var 8 år gammal – i dag är hon 21 – blev hennes mamma Gunilla Persson, 65, känd i hela Sverige.

Under barndomen filmades hennes vardag från morgon till kväll och hon fick nästan aldrig vara i fred. Hon hamnade ofrivilligt i strålkastarljuset.

Läs mer: Gunilla Perssons nya oväntade kärleksbesked – efter alla år som singel: ”Blir ett bröllop”

Att hennes mamma var en hetlevrad och färgstark kvinna som retade gallfeber på de flesta gjorde inte saken lättare.

Gunilla Persson och Erika Persson
Gunilla Persson och Erika Persson inför ”Melodifestivalen”. Foto: Johan Nilsson/TT

I en intervju med Expressen berättar nu Erika – som rest med Gunilla till Sverige i samband med mammans debut i ”Melodifestivalen” – hur det var att växa upp med en av Sveriges mest kontroversiella personer.

– Jag vet inte vad jag ska säga? Jag älskar min mamma och hon har gjort ett bra jobb med min uppfostran. Men det är klart. Mamma är en väldigt excentrisk person. Så den massmediala bilden av henne stämmer förstås delvis. Men det är väldigt mycket av det ni ser av henne i rutan som är arrangerat av teamet bakom ”Svenska Hollywoodfruar”, berättar hon för kvällstidningen.

”Så det fungerar i showbusiness”

Vissa menar att Gunilla bara spelar en roll, för det finns väl ingen människa som är så där på riktigt?

Erika menar däremot att hennes mamma faktiskt är så som man sett henne på tv, däremot var hon oftast uppskruvad till max när kamerorna slogs på.

Allt för att bjuda tittarna på en show.

Erika Persson
Erika Persson gästade talkshowen ”Bianca”, ledd av Bianca Ingrosso, i fjol. Foto: Kanal 5

– Jag menar, hon är precis som hon porträtteras till stor del. Det är situationerna som är arrangerade för att det ska bli så mycket drama som möjligt. Så det blir lite skevt. Men det är ju så det fungerar i showbusiness, förklarar hon.

Erika säger att produktionsteamet bakom ”Svenska Hollywoodfruar” påverkade hennes mamma väldigt mycket. De ville få hennes personlighet att lysa extra tydligt, därför satte de henne i situationer där de visste att hon skulle reagera på ett starkt sätt.

”Var aldrig hennes egen idé”

Exempelvis minns Erika tydligt hur de ville få henne och mamma Gunilla att åka runt på talangjakter för att det skulle se ut som att Gunilla var en riktigt galen hönsmamma som försökte leva ut genom sin dotter.

Hon säger att väldigt många scener under de där åren var tydligt iscensatta.

– I början när jag var typ åtta år så försökte de göra mamma till en ”stage mom”. Men min bild är att hon aldrig var en sådan. Jag hade aldrig någonsin varit på en talangtävling eller en audition innan vi började filma programmet. Allt arrangerades av produktionen och kanalen. Jag har så klart vetat hela tiden att mycket i våra liv framför tv-kamerorna varit iscensatt, men just vetskapen om mamma som ”stage mom”, och att den var hundra procent arrangerad, det hade jag inte tänkt på förut. Inte förrän det slog mig häromdagen. Jag har inte reflekterat över det tidigare. Men den bilden av mamma hänger kvar. Det är lite synd för det var något de till hundra procent sa åt henne att göra. Det var aldrig hennes egen idé, säger Erika till Expressen.

Snart är det dags för Gunilla Persson att göra debut i ”Melodifestivalen”.

Hur tror du att det kommer att gå? Lämna gärna en kommentar på Facebook. Gilla-markera och dela även artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev