Foto: TV3/Youtube/TT/Stina Stjernkvist, SVT

Anna Ankas attack mot Gunilla Persson – därför sågar hon debutanten i Melodifestivalen 2024

Gunilla Persson gick vidare till finalkvalet i Melodifestivalen 2024 – och fick ta emot publikens jubel.
Men Anna Anka dömer ut hennes chanser.
– Jag kan säga med självförtroende att Gunilla aldrig kommer att nå en framgångsrik musikkarriär, skriver Anna Anka till Expressen.

Gunilla Persson gjorde succé i Melodifestivalens tredje deltävling i lördags.

Tv-personligheten, känd från bland annat TV3:s ”Svenska Hollywoodfruar”, fick ta emot högt jubel från publiken i arenan i Växjö – efter sin Mello-debut. Där framförde Gunilla bidraget ”I Won’t Shake (la la Gunilla)”, och länge såg det till och med ut som om hon skulle ta sig hela vägen till finalen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Stina Stjernkvist, SVT

Omröstningen blev dramatisk och Gunilla tog hem två stycken tolvpoängare. Till slut kom hon på fjärde plats i deltävlingen – vilket innebär att hon får tävla vidare i kvalet om två veckor.

– Jag var helt överväldigad på slutet, jag kände sådan lycka inne i bröstet. Och sen brast tårarna. Jag fick ”touch up” med smink, säger Gunilla Persson till SVT.

Chansen att tävla för Sverige i Eurovision Song Contest finns alltså kvar.

– Det skulle man inte tacka nej till. Det vore helt fantastiskt, säger hon till SVT.

Anna Ankas dom om Gunilla Persson i Melodifestivalen

Anna Anka var under flera säsonger kollega med Gunilla Persson i ”Svenska Hollywoodfruar”.

Nu ger hon sin syn på Perssons chanser i Mellon.

Artikeln fortsätter under bilden.

VÄXJÖ, SVERIGE 20240218 Gunilla Persson och Erik Stenhammar firar med champagne på lördagens efterfest i Konserthuset i Växjö efter deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena. Foto: Johan Nilsson / TT

– Det sorgliga med musikindustrin i dag är att den är full av medelmåttighet. Melodifestivalen är en överdramatisk sångtävling och folk som tävlar i en sångtävling på tv är inga riktiga sångare, skriver Anna Anka i ett meddelande till Expressen.

Anka, som själv i flera år var gift med världsstjärnan Paul Anka innan de gick skilda vägar, tror inte på Persson i schlagern.

– Gunillas rykte är smärtsamt dåligt, hennes musik kommer matcha det. Gunilla har lyckats med något som få kändisar lyckas med. Hon har blivit den sämsta underhållaren i två olika kategorier: Reality-tv och musik, skriver Anna Anka.

I stället tycker Anka att Persson ska fundera på att pensionera sig från musiken.

– Jag kan säga med självförtroende att Gunilla aldrig kommer att nå en framgångsrik musikkarriär. Pension är inte slutet, snarare en ny början, skriver Anna Anka.

I deltävlingen i Växjö tog sig artisterna Jacqline Moss och Cazzi Opeia direkt till final. Gunilla Persson och Klaudy gick till finalkvalet.

Vad tror du om Gunillas chanser? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev