Wiktorias regelbrott – riskerar att diskas efter succén i Melodifestivalen

Wiktoria återvänder till Mello med en uppbrottslåt. Foto: Youtube/TV4/Jessica Gow/TT

För tredje gången i ordningen lyckas Wiktoria knipa en direktplats till finalen i Melodifestivalen. Wiktoria gjorde succé i lördagens deltävling i Göteborg med sitt bidrag ”Not with me”. Men nu riskerar artisten att diskas, rapporterar DN.

Hennes låt har redan släppts på Spotify, vilket är mot reglerna. Finalisternas bidrag får nämligen inte släppas på skiva eller på Spotify förrän alla finallåtar är klara. Bryter man mot reglerna, riskerar bidrag att diskvalificeras, skriver tidningen.

Så svarar Wiktorias representanter: Ett misstag

Nellie Sörman, Wiktorias skivbolagsrepresentant på Sony Music, säger till DN att handlar om ett tekniskt fel och att låten släppts av misstag.

– Låten har gått upp för release även om vi inte satt den som det, det har blivit något fel, säger hon till tidningen.

Enligt DN ska låten ha legat uppe på Spotfiys tjänst under knappt två dygn. Men Nellie Sörman menar att det bara rör sig om ett par timmar.

I en kort kommentar svarar Christer Björkman, tävlingsledare för Melodifestivalen, att man nu utreder det som hänt.

SVT nära att stoppa Wiktoria

Wiktoria har annars haft en tuff uppladdning inför årets festival. Som effekt ville artisten bjuda på en riktig vattenshow och ha 200 liter vatten som skulle regna ner på henne under framträdandet. Men SVT var nära att sätta stopp, enligt Nöjesbladet.

– De sa att vatten skulle kunna tillåtas under kontrollerade former och då tog vi fram den här speciallösningen. Det är ett företag i Tyskland, vad vi vet är de ensamma i världen om att leverera det här, allt är datoriserat och vattnet kan inte stänka över hela scenen, säger Erik Stenhammar på Sony Music till sajten.

Wiktoria om ”Not with me”

Wiktoria har i tidigare berättat om årets bidrag, som hon varit med och skrivit själv. Låten ”Not with me” handlar om hennes tidigare förhållande. Efter att ha framfört bidraget i lördags var det en märkbart rörd Wiktoria som tackade publiken.

Inför tävlingen var hon osäker på hur hon själv skulle reagera.

– Det är det jag är mest nervös för, för jag har ingen aning om hur jag kommer reagera på scen. Jag måste försöka hålla känslorna i schack, sa hon till Expressen.

Nöjeslivet söker SVT.

Vad tycker du om regelbrottet? Ska Wiktoria diskas eller inte? Lämna gärna en kommentar på Facebook.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Exit mobile version