Wiktorias tuffa kamp bakom scenen – efter kärleksuppbrottet: ”Måste försöka hålla…”

Efter två bejublade insatser i Melodifestivalen, återvänder Wiktoria till tävlingen under årets första deltävling. Men nu är det mer personligt än någonsin, då låten hon ska uppträda med handlar om något som ligger henne extra varmt om hjärtat.

– Jag har ingen aning om hur jag kommer reagera på scen, säger hon till Expressen.

Att öppna upp sig och berätta om svåra och intima saker kan vara nog så svårt. Men att så inför miljontals människor och sjunga om sina känslor, är nog få som skulle klara av,

Men det är precis vad artisten Wiktoria ska göra under Melodifestivalens första deltävling.

Förra hösten berättade artisten att hon och pojkvännen Martin hade gått skilda vägar efter att ha varit ett par i över ett och ett halvt år.

Wiktoria kommer bjuda på en känslomässig låt under Mello. Foto: Jessica Gow/TT

Deras uppbrott blev sedan inspiration till Melodifestival-bidraget och det blir mer känslosamt än någonsin med bidraget ”Not with me”.

– Den är sjukt personlig och jättekänslosam för mig. Den är väldigt fin, en powerballad. Den betyder extremt mycket för mig. Det handlar om ett tidigare förhållande. När man känner att man inte vill att det ska ta slut, men båda vet att det finns inget vi kan göra. Man bestämmer att man borde gå skilda vägar, men man vill inte det, , säger hon till Expressen.

Och att den just är känslosam gör att Wiktoria inte vet hur hon kommer kunna kontrollera känslorna på scenen.

– Det är det jag är mest nervös för, för jag har ingen aning om hur jag kommer reagera på scen. Jag måste försöka hålla känslorna i schack, säger hon till tidningen.

Känner press efter succén

Wiktoria har varit med två gånger tidigare i Melodifestivalen, och tog sig båda gångerna till finalen.

Att hon just lyckats med det gör att hon känner en del press att lyckas med samma sak igen.

– Jag känner absolut att det är press, både utifrån och från mig själv. Men jag känner mig väldigt trygg i låten, i numret, i mig själv, och hoppas bara att den tas emot väl. Men jag kan inte tvinga folk att gilla låten, säger hon till tidningen.

Starkt att ställa upp med ett så personligt nummer Wiktoria! Tryck på gilla-knappen för att skicka stöd till Wiktoria inför Melodifestivalen.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat