Anders Öfvergård: Fru, barn, längd, Robinson, bråk, tv4

Anders Öfvergård är byggnadsingenjören som genom “Arga snickaren” blev en av Sveriges mest kända och hyllade programledare. Det senaste året har det dock stormat en del kring profilen, då TV4 valde att avbryta allt samarbete på grund av en händelse på Robinsons slutfest. Nu gör han comeback i en annan kanal, och nyfikenheten kring Öfvergårds framtid är stor hos många. 

Här är allt du vill veta och lite till om Anders Öfvergård

Öfvergård arbetade som snickare och byggnadsingenjör när han fick egna tv-programmet “Arga snickaren” på TV4. Namnet bygger på Öfvergårds underhållande sätt att slå folk som slarvar med renoveringen på näsan. Hans hårda men rättvisa jargong gjorde succé hos tv-tittarma, vilket gjorde att man spelade in tio säsonger av serien. 

Robinson programledare

Arga snickarens popularitet gjorde att Öfvergård fick fler program. Han har även synts som programledare för “Nybyggarna”, “Fuskbyggarna”, “Anders knackar på”, “Anders och knarket” och “Robinson”. 

Anders Öfvergård vikt

Han har också tävlat i “Sveriges Mästerkock VIP”, samt medverkat i “Den stora hälsoresan”, där han rasade i vikt. Totalt gick snickaren ner 20 kilo under de veckorna utmaningen pågick. 

Längd

Hur lång är Anders Öfvergård?

Öfvergård är 185 centimeter lång. Han vägde 96,1 kilo när han gick in i programmet “Det stora hälsoresan”, efter inspelningarna vägde han 76,3 kilo.

Öfvergård sjuk

Efter Anders enorma viktras var det många som hörde av sig och frågade om han blivit sjuk. Svaret var att han var frisk men att han tappat så mycket underhudsfett att det blev uppseendeväckande. 

– Nu har jag kycklingben, de är så tunna. Det ser ut som en kycklingvinge som man bara knäcker av, det är ju ingenting, sa Anders till Hänt då. 

– Det får inte bli så att man inte ser välmående ut. Jag gör ju det här för att jag vill må bättre, tillade han sedan. 

Ålder Anders

Öfvergård är 54 år gammal. Han föddes den 3 januari 1968, i Danderyd, Stockholm. Han bor på Värmdö utanför Stockholm. 

Anders Öfvergård bråk
Anders Öfvergård. Foto: TV4

Anders Öfvergård fru

Öfvergård är gift med hustrun Cecilia Öfvergård. Paret gifte sig 2005, och Anders delar ofta bilder på dem tillsammans på sin Instagram. 

Öfvergård barn

Med Cecilia har Öfvergård barnen Simon, 18 år, och Wilma, 16 år. Arga snickaren har också två andra barn från en tidigare relation – Sara, 28 år, och Viktor, 24 år. Detta enligt en intervju med Hälsoliv

Bråk Anders Öfvergård

Efter att ha arbetat med olika produktioner för TV4 i över ett decennium valde kanalen att avsluta allt samarbete med programledaren. Anledningen var ett bråk som utspelade sig på en slutfest för Robinson. Det var när inspelningarna för den senaste säsongen var klara som Anders ska ha satt sig i ett terrängfordon alkoholpåverkad. När en kvinnlig kollega försökte stoppa honom från att köra ska det ha blivit bråk där Öfvergård betedde sig olämpligt. Detta gjorde att TV4 valde att sluta arbeta med Öfvergård. 

– Det här är ett tungt beslut, det handlar om en person som betett sig oacceptabelt men också är uppskattad, sa TV4:s programdirektör Viveka Hansson till Expressen då. 

LÄS MER: Anders Öfvergård bryter tystnaden – därför fick han lämna Robinson: ”Inte glad över det som hände”

Under hösten gör Öfvergård comeback i TV, men i kanal 5. På måndagar kan ma se Öfvergård tävla i Filip och Fredriks program “Alla mot alla”.