Därför kliver Tilde de Paula Eby tillbaka – beslutet i Efter fem: ”Jag kommer inte…”

Tilde de Paula Ebys aktualitetsprogram ”Efter fem” sänds numera även på söndagar, och har därmed tagit över ”Bingolottos” gamla tablåtid.

Och den nya satsningen innebär också förändringar på privatfronten för programledaren.

– Familjen kommer säkert tycka det är roligt att jag kan vara hemma mer, säger hon till Aftonbladet.

Det var i oktober i fjol som TV4 meddelade att det blir en del ändringar i tablån framöver.

Kanalen berättade då att aktualitetsprogrammet ”Efter fem” ska börja sändas även på söndagseftermiddagarna. Beskedet kom efter att TV4 flyttade på långköraren Bingolotto – det sänds numera på Sjuan på lördagar.

Det upprörde dock en hel del tittare, som kritiserade att kanalen inte finns i deras programutbud. Programledaren Stefan Odelberg bröt i förra veckan tystnaden om ändringen:

Bingolotto var bra innan som det var, perfekt anpassat till söndagar. Men nu har vi flyttat till lördagar och jag måste säga att det har blivit över förväntan verkligen”, skrev han då i ett meddelande till Hänt.

LÄS MER: Stefan Odelbergs svar om nya Bingolotto – efter tittarnas hårda kritik: ”Det är galet” 

Tilde de Paula Eby leder nya ”Efter fem”

Programledaren för TV4:s nya ”Efter fem”-satsning är självklart Tilde de Paula Eby, som har lett ”Efter fem” sedan starten 2018. Då slutade hon som programledare för ”Nyhetsmorgon”, som hon hållit i sedan 2001.

Hon har tidigare berättat om sina förväntningar inför den nya satsningen.

– Vi kommer att ha en utsänd ute i landet i varje program och satsa mer på lokal journalistik, har Tilde tidigare sagt i en intervju med nyhetsbyrån TT.

Tilde De Paula
Foto: TV4/Efter fem

LÄS MER: Tilde de Paula Ebys nya drag med Anna Brolin – tar över efter Lotta Engberg

Tilde de Paulas känslor inför premiären

I söndags hade den nya satsningen premiär. För Aftonbladet berättar Tilde de Paula om sina känslor inför premiären.

– Jag är taggad. Det är alltid roligt när man ska dra igång något nytt, säger hon till tidningen.

Och det är inte första gången hon drar igång nåt nytt på kanalen. Innan ”Efter fem” var det bland annat Tilde som drog igång att sända ”Nyhetsmorgon” på söndagar – innan sändes det endast vardagar och lördagar.

LÄS OCKSÅ: Så blir ditt horoskop för perioden januari-februari – allt om kärleksliv, pengar och dina relationer

”Kommer inte sända på vardagskvällarna längre”

Tidigare har Tilde de Paula Eby trappat ned på sändningarna i ”Efter fem” – från fem till tre sändningar i veckan. Men nu när hon tar sig an rollen som programledare för söndagssändningarna blir det hennes enda program på veckan.

– Jag kommer inte sända på vardagskvällarna längre, så familjen kommer säkert tycka det är roligt att jag kan vara hemma mer, säger Tilde till Aftonbladet.

Syftet med söndags-”Efter fem” är att bjuda på mer lokaljournalistik än tidigare. För drygt 12 år sen lade TV4 ner alla sina lokalredaktioner.

– Det känns jäkligt bra för TV4 är dåliga på lokaljournalistik och man får inte glömma bort att majoriteten av Sveriges befolkning inte bor i Stockholm, säger hon.

Kommer du titta på ”Efter fem” på söndag? Skriv en kommentar på vår Facebooksida!